Rólam

„Elfoglalt nőknek segítek TEST-ben és LÉLEK-ben erősnek és nyugodtnak lenni.”

Mevu

szia szadaka

Egy kis személyes

Két kisgyermekemmel és a férjemmel élek Diósdon, kertes házban, közel az erdőkhöz. Hétvégente sokat sétálunk, kirándulunk. Hétköznap én is az elfoglalt anyukák életét élem: reggel elkészítem a gyerekeket iskolába, óvodába, majd dolgozom, délután következik a közös időtöltés, este a vacsorázás, fektetés.

Mielőtt gyerekeim lettek, akkor is nagyon elfoglaltnak éreztem magam. Mióta gyerekeim vannak, fokozódott ez az érzés. Az a cél vezérel, hogy a sűrű mindennapokban is megéljük a pillanatokat. Ebben segít a jóga. Személyes mentális, testi, lelki egészségem része a jógázás, meditálás, önmagamra figyelés. Ebből merítek és ezt adom át nektek. Természetesen én is rendszeresen kibillenek a középpontomból – így van alkalmam „gyakorolni” az általam oktatott módszereket

Életemben sok volt a veszteség, ezek feldolgozásában is elsőszámú segítségem a jóga és a hozzá kapcsolódó filozófia.

Jógával körülbelül a kilencvenes évek elejétől foglalkozom, tizenéves korom óta. Eleinte autodidakta módon sajátítottam el apukám könyveiből a jógázás rejtelmeit. Majd 7 éve végeztem el az első jógaoktató tanárképzőt. Most már a harmadik oktatóképzésen is túl vagyok, legutóbb a Himalájai Tradíció 3,5 éves tanárképzését végeztem szerelemből.

A keleti módszerek mellett a nyugati módszerek is érdekelnek. Tíz évvel ezelőtt coachingból diplomáztam – és örömmel fedeztem fel, hogy mind a jóga, mind a coaching a CSEND erejét „használja”.

A jóga bölcseletével születésemkor kapcsolatba kerültem. Apukám a ’70-es években már jógázott. Aktívan 13 évesen kezdtem el tanulmányozni a jógát, immáron közel 30 éve.

A testgyakorlatok mellett elmélyültem a filozófiában és megismerkedtem több nyugati és keleti módszerrel. Ezek mindegyike jól köthető a jóga egyik ágához (nyugati technikák: agykontroll, NLP, autogén tréning, neurotréning, coaching; keleti módszerek: najapi, reiki, feng shui, shiatsu).

Azt gondolom, mostanra tapasztaltam annyit az életben, hogy tudom, a legtöbb anyuka mit érez. Dolgoztam gyerek mellett 8-14 órákat naponta. Tragédiák sorozata ért 2 éven keresztül. Először, 2012-ben azt hittem, a gazdasági válság okozta kihívások az igazi kihívások. Azt gondoltam, az a probléma, hogy az első gyermekemmel való munkába történő visszatérésemkor nem találtam meg a megfelelő csapatot és főnököt. Majd meghalt az egyik, majd egy másik közeli hozzátartozóm. Az egyik ráadásul a nálam fiatalabb testvérem. Ekkor már nem tudtam magamat sajnálni, csak próbáltam jelen lenni – nem a múltban, nem a jövőben. Csak próbáltam túlélni.

Ezek az évek teljesen kikészítették az egészségemet, elvéve tőlem a lehetőséget a jóga gyakorlására is. A gerincem olyan állapotban volt, amivel már nem mertem végezni a gyakorlatokat. Gerincsérv közeli állapotban, kimerülve, fáradtan jártam dolgozni. Utána az esti rutin a kisfiammal. Majd éjfélig a sötétben még elvégeztem a gyógytorna gyakorlatokat. Ha nem tettem volna, nem tudtam volna másnap felállni. Kezdődött az újabb 10 órás munkanap és az esti rutin. Évekig. De a sok esti gyógytorna, 1,5 év alatt meghozta az eredményét. A spirál elindult felfelé, elkezdhettem feldolgozni a korábbi tragédiákat. Elkezdtem fokozatosan minden héten több energiát fektetni magamba. A gyógytornát szép lassan felváltották más mozgásformák, visszakerült az életembe a jóga.

Eljutottam jógaoktató képzésre is, melynek során tovább bővíthettem tudásomat. Emellett tanultam najapit, voltam mély meditációs kurzusokon, autodidakta módon tanultam asztrológiát. Kérésre elkezdtem jóga órákat tartani a kollegáimnak is, ami hatalmas sikert aratott, én közben egyre jobban lettem. Már a munkában lévő bosszúságok sem tudtak kihozni a sodromból. Visszanyertem az erőmet, és ahogy az erő visszatért, azt éreztem, tapasztalataimat meg kell osztanom másokkal is. Ezért létrehoztam az Online Jóga Akadémiát, hogy másoknak is tudtára adhassam: A JÓGA SEGÍT.

Hálás vagyok tanáraimnak, mestereimnek – akiktől azóta is tanulok: Stoma Parker, Ashutosh Sharma, Mezősi Anna, Papp József, Kornhoffer Tünde, Vadász Ákos, Kovács Gyöngyi. Ez egy élethosszig tartó tanulás.

És hogy miért az anyukák? Mert anyaként érzem igazán a motivációt magamban a tudásom megosztására. Mert anyaként van a legkevesebb idő magunkra, én mégis megtaláltam a módját, hogy beiktathassam a jógát a mindennapok sodrába, és ezzel testileg, lelkileg és szellemileg is fel tudtam tölteni magam.

Anyaként mindenkit előbb vagy utóbb elér a kimerültség, stressz, álmatlanság, ingerlékenység. Célom, hogy átadjam azt a tudást, miként tudja minden Anyuka beiktatni a jógát a hétköznapjaiba. Otthon is könnyen, biztonságosan kivitelezhető a gyakorlatokat mutatok, mert azt gondolom, mindez egy nagyon időtakarékos megoldás. Nem kell időt szakítani arra, hogy eljussunk egy jógastúdióba, munka és család mellett is van lehetőség gyakorolni.

Meglévő programjaim mellett a legújabb álmom is rövidesen megvalósul: elindul a MoMYoga klub. Biztos vagyok benne, hogy ez az általam összerakott programsorozat segít minden Anyukának, hogy beépítse a jógát az életébe.

Simuljanak ki az anyukaráncok,

kerüljön formába újra az anyucitest,

tisztuljanak az anyagondolatok.

Vélemények a velem önmagukon dolgozó emberektől

visszajelzés_Evelin online jóga

Nagyon szépen köszönöm ezt a levelet (is)!!! Éppen erre volt most szükségem, örülök, hogy megtaláltalak! Én egyébként augusztus óta gyakorlom a jógát, azelőtt semmilyen formában nem próbáltam! Az elejétől a Te videóidat nézem, és igazán hatásosak. Jó érzés gondját viselni a testemnek, nekem ezt üzeni most a jóga.

Tomasovszky Evelin

tanítőnő, kismama online jógázó

Cintia_visszajelzése online jóga

A kismamajóga úgy hatott rám, mintha egy teljes masszázst végeznék minden porcikámon

Nagypolányi Cintia

kismama, online jógázó

Adrienn_visszajelzése online jóga

Miért jók az Online Jóga Akadémia Tanfolyamai? Az alapoktól indul, érthető írásos és videós anyagok segítik elsajátítani a jóga mozdulatait. Az online felület bármikor a rendelkezésedre áll, így nem kell időre “készen állnod”, akkor alkalmazod, amikor a saját szabadidődben éppen neked jó.

Cilárik Adrienn

GBS survivor, Coach, motivációs tréner, mentor, alapítványi elnök, kismama online jógázó

visszajelzés_Evelin online jóga
Most végeztem el a csodás izületi-és mirigy gyakorlatsort. Sajnos régóta nem jutott eszembe, hogy ezt végezzem el. Úgy érzem, hogy mindenem tisztulásnak indult közben! Erre nagyon igyekszem továbbra is odafigyelni a sűrű mindennapokban is. 
Újra és újra hálát adok, hogy Rád, Rátok találtam, mert ez az idő, mindig a nyugalom szigete számomra! 🙂

Tomasovszky Evelin

tanítőnő, kismama online jógázó

Andi_visszajelzése online jóga

Stresszoldó jóga Mevuval – jó 💛-vel ajánlom mindenkinek, aki így 🌀💣💥📢🔚🗿érzi magát, de inkább így 🔋🎶🌈🏆szeretné!

Garaci Andi

Team Leader, Senior project manager - Australia, kismama online jógázó

Hol tanultam? Hol tapasztaltam?

A legfontosabb tapasztalatnak az életemet gondolom és ahogyan a szívembem, elmémben és testemen alkalmazom a „tanultakat”.

Jógához kapcsolódó képzések

2010-2012 Budapesti Kommunikációs Főiskola – Business Coach képzés (másoddiploma)

2015 – Jógaoktató képzés – Vádász Ákos Tullió

2016 – Kismamajóga – Kovács Gyöngyi Nalinivel

2017-2020 – Himalájai Tradíció Tanárképző – Ashutosh Sharma, Stoma Parker, Papp József, Mezősi Anny, Kornhoffer Tünde

Tanfolyamok, képzések

2000 – Agykontroll tanfolyam

2003-2017 – Stephen Covey alapú időmenedzsment tréning, számos önfejlesztő, asszertivitás, kommunikációs tréning

2016 – Najapi tanfolyam

2019 – Neurotréning képzés

2020 – Shiatsu alaptanfolyam

Kipróbált módszerek: gyógytorna, kvantumgyógyászat, oszteopátiás kezelés, kínai medicína, családállítás, shiatsu, írisz diagnosztika, Thétha Healing, indiai és nyugati asztrológia, asztrozófia

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia