RÓLUNK

“Küldetésem, hogy a jóga bölcseletét, mint komplex egészet mindenki számára hitelesen elérhetővé tegyem”  – MEVU

A jóga bölcseletével születésemkor kapcsolatba kerültem. Apukám a ’70-es években már jógázott. Aktívan 13 évesen kezdtem el tanulmányozni a jógát, immáron közel 30 éve.

A testgyakorlatok mellett elmélyültem a filozófiában és megismerkedtem több nyugati és keleti módszerrel. Ezek mindegyike jól köthető a jóga egyik ágához (nyugati technikák: agykontroll, NLP, autogén tréning, neurotréning, coaching; keleti módszerek: najapi, reiki, feng shui, shiatsu).

 

Mevu – anya, ember, jógaoktató, coach

Azt gondolom, mostanra tapasztaltam annyit az életben, hogy tudom, a legtöbb anyuka mit érez. Dolgoztam gyerek mellett 8-14 órákat naponta. Tragédiák sorozata ért 2 éven keresztül. Először, 2012-ben azt hittem, a gazdasági válság okozta kihívások az igazi kihívások. Azt gondoltam, az a probléma, hogy az első gyermekemmel való munkába történő visszatérésemkor nem találtam meg a megfelelő csapatot és főnököt. Majd meghalt az egyik, majd egy másik közeli hozzátartozóm. Az egyik ráadásul a nálam fiatalabb testvérem. Ekkor már nem tudtam magamat sajnálni, csak próbáltam jelen lenni – nem a múltban, nem a jövőben. Csak próbáltam túlélni.

Ezek az évek teljesen kikészítették az egészségemet, elvéve tőlem a lehetőséget a jóga gyakorlására is. A gerincem olyan állapotban volt, amivel már nem mertem végezni a gyakorlatokat. Gerincsérv közeli állapotban, kimerülve, fáradtan jártam dolgozni. Utána az esti rutin a kisfiammal. Majd éjfélig a sötétben még elvégeztem a gyógytorna gyakorlatokat. Ha nem tettem volna, nem tudtam volna másnap felállni. Kezdődött az újabb 10 órás munkanap és az esti rutin. Évekig. De a sok esti gyógytorna, 1,5 év alatt meghozta az eredményét. A spirál elindult felfelé, elkezdhettem feldolgozni a korábbi tragédiákat. Elkezdtem fokozatosan minden héten több energiát fektetni magamba. A gyógytornát szép lassan felváltották más mozgásformák, visszakerült az életembe a jóga.

Eljutottam jógaoktató képzésre is, melynek során tovább bővíthettem tudásomat. Emellett tanultam najapit, voltam mély meditációs kurzusokon, autodidakta módon tanultam asztrológiát. Kérésre elkezdtem jóga órákat tartani a kollegáimnak is, ami hatalmas sikert aratott, én közben egyre jobban lettem. Már a munkában lévő bosszúságok sem tudtak kihozni a sodromból. Visszanyertem az erőmet, és ahogy az erő visszatért, azt éreztem, tapasztalataimat meg kell osztanom másokkal is. Ezért létrehoztam az Online Jóga Akadémiát (https://onlinejogaakademia.hu/), hogy másoknak is tudtára adhassam: A JÓGA SEGÍT.

Hálás vagyok tanáraimnak, mestereimnek – akiktől azóta is tanulok: Stoma Parker, Ashutosh Sharma, Mezősi Anna, Papp József, Kornhoffer Tünde, Vadász Ákos, Kovács Gyöngyi. Ez egy élethosszig tartó tanulás.

És hogy miért az anyukák? Mert anyaként érzem igazán a motivációt magamban a tudásom megosztására. Mert anyaként van a legkevesebb idő magunkra, én mégis megtaláltam a módját, hogy beiktathassam a jógát a mindennapok sodrába, és ezzel testileg, lelkileg és szellemileg is fel tudtam tölteni magam.

Anyaként mindenkit előbb vagy utóbb elér a kimerültség, stressz, álmatlanság, ingerlékenység. Célom, hogy átadjam azt a tudást, miként tudja minden Anyuka beiktatni a jógát a hétköznapjaiba. Otthon is könnyen, biztonságosan kivitelezhető a gyakorlatokat mutatok, mert azt gondolom, mindez egy nagyon időtakarékos megoldás. Nem kell időt szakítani arra, hogy eljussunk egy jógastúdióba, munka és család mellett is van lehetőség gyakorolni.

Meglévő programjaim mellett a legújabb álmom is rövidesen megvalósul: elindul a MoMYoga klub. Biztos vagyok benne, hogy ez az általam összerakott programsorozat segít minden Anyukának, hogy beépítse a jógát az életébe.

Simuljanak ki az anyukaráncok,

kerüljön formába újra az anyucitest,

tisztuljanak az anyagondolatok.

A csapat

geri

geri

Média

Gerit egy barátunk ajánlotta. Már 4. éve együtt dolgozunk. Nagyon szeretem a kedvességét, precizitását, a magas szintű szakmai hozzáértését. Számára nincs lehetetlen sem időben, sem megvalósításban.

Dóri

Dóri

Lektor, fordító

Dórival is véletlenül hozott össze az élet. Az új anyagaim fordításához kerestem szakembert. Emellett Dóri számos  más területen is készségesen segít, lektorál, honlapot kezel. 

Hajni

Hajni

webdesigner

Hajnival véletlenül találkoztam. Egy zárt csoportban az oldalammal kapcsolatos kérdésemre rögtön, készségesen reagált, hozzáértő javaslatokat kínált. Később komolyabban segített a főoldalam és más aloldalak átalakításában. 

Vélemények a velem önmagukon dolgozó emberektől

“Nagyon szépen köszönöm ezt a levelet (is)!!!Éppen erre volt most szükségem, örülök, hogy megtaláltalak! Én egyébként augusztus óta gyakorlom  a jógát, azelőtt semmilyen formában nem próbáltam! Az elejétől a Te videóidat nézem, és igazán hatásosak. Jó érzés gondját viselni a testemnek, nekem ezt üzeni most a jóga.

Tomasovszky Evelin

tanítőnő

A kismamajóga úgy hatott rám, mintha egy teljes masszázst végeznék minden porcikámon

Nagypolányi Cintia

Miért jók az Online Jóga Akadémia Tanfolyamai? Az alapoktól indul, érthető írásos és videós anyagok segítik elsajátítani a jóga mozdulatait. Az online felület bármikor a rendelkezésedre áll, így nem kell időre “készen állnod”, akkor alkalmazod, amikor a saját szabadidődben éppen neked jó.

Cilárik Adrienn

GBS survivor, Coach, motivációs tréner, mentor, alapítványi elnök

“Stresszoldó jóga Mevuval – jó 💛-vel ajánlom mindenkinek, aki így 🌀💣💥📢🔚🗿érzi magát, de inkább így 🔋🎶🌈🏆szeretné!”

Garaci Andi

Team Leader, Senior project manager - Australia

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia