Stresszoldó program

Ismered a 4 legfontosabb TÉNYT a stresszről?

Tudtad, hogy az emberek 77%-ának fizikai tünetei, betegségei vannak a stressztől?

Tudtad, hogy a fejfájás, bélproblémák, álmatlanság, szorongás, idegesség hátterében is a stressz áll?

Tudtad, hogy a stressz alapvetően egy pozitív dolog? Problémát akkor okoz, ha állandósul esetleg azért, mert a „stressz faktokrok” állandóan jelen vannak vagy azért, mert az egyén nem tud „megküzdeni, ráhatni” az őt ért „fenyegetésre”, ezért a helyzet „állandósul”? A stressz okozta hatásokat szervezeted eltárolja.

Tudtad, hogy mindez kezelhető és a Te döntésed, hogy mikor mondod azt, hogy állj? Tudtad, hogy ha nem sikerül ezt az „álljt” kimondanod, akkor külső segítségeket hívhatsz könnyedén?

Természetes stresszmentesítők?

Jönnek a kifogások... Ismerősek?

​Ilyenek a

 • stresszmentesítő illóolajok,
 • teák,
 • testgyakorlatok,
 • meditációs, relaxációs vagy koncentrációs gyakorlatok.

Speciálisan a feszültséget oldják, természetesen.

JÓ HÍR:
Szakszerűen összeállított programmal könnyedén eltávolíthatod testedből ezeket a “rossz” hatásokat

 • Nincs rá időd?
 • Úton vagy?
 • Nem  tudod mit csináljál?
 • Nem bízol abban, amit a Youtube-on találsz?

Ezekkel a legtöbben így vagyunk….

AKKOR MI LEGYEN? Marad a stressz a szervezetedben?

A tanácstalanság egy nagyon jó jel, mert ez azt  jelenti, hogy már tudatosítottuk magunkban, hogy a szervezetünk reagál a napi hatásokra és ez ellen tehetünk is. Nem csak elszenvedői lehetünk a hatásoknak, hanem mi is hathatunk, méghozzá pozitívan a szervezetünkre. Csak el kell döntened, hogy hatni szeretnél. Általában ilyenkor megtalálnak a megfelelő megoldások minket.

Mi történik, ha "marad a stressz" a szervezetedben?

​A leggyakoribb stressztünetek is velünk maradnak, mint

 • rendszeres fejfájás
 • idegesség, álmatlanság
 • gerincproblémák és az ebből fakadó zsibbadások
 • bélproblémák
 • magas vérnyomás

Megfelelő megoldás? Az meg micsoda?

​Honnan tudná valaki, hogy mire van szükségem? És ezt hogyan iktassam be az életembe?

Hidd el, van megoldás, van okos megoldás, amely a mai rohanó életedben is segít lecsendesíteni, sőt a hetek, napok alatt felhalmozódott, szervezetedben betokosodott stresszt el tudja távolítani.

Olyan megoldás kell, amely ehhez a rohanó, stresszel teli élethez igazodik. Az újszerű szokásokhoz újszerű megoldások kellenek. Lépést kell tartani a megoldásnak is a változó világgal.

Megoldás a stresszre

A stressz, mint ősi dolog

módszerek stresszűzésre

​Mielőtt a mai dolgokról beszélnénk, nézzük meg a stressz eredetét. Stressz mindig érte az embert.

Az élet természetes és pozitív velejárója. Segít elérni a céljainkat, segít életben maradni, segít mindabban, ami fontos számunkra. Rengeteg pozitív hatása van.

A kutatók megfigyelték ezeket a pozitív hatásokat. És azt is, mi történik, amikor túl sok éri az embert és nem tud ezzel mit kezdeni. A test annyira feszült lesz, hogy az elmét is uralja. Ezért dolgozták ki Keleten a védikus tanítók azokat a módszereket, amelyekkel könnyedén, bárki megszabadulhat a stressz okozta testi tünetektől.

Az "instant" kor

A mai modern világunkban szinte minden területen „instant” megoldásokat keresünk. Amit be lehet iktatni két e-mail között vagy kora reggel még beleférhet, mielőtt elindulunk. Egyre több digitális eszközt használunk, egyre kevésbé van időnk a személyes kapcsolatokra.

Ezt a trendet követve egyre jellemzőbbek a biometrikus eszközök vagy csak a mindennapi életben a fitness terén a visszajelzést és motivációt adó fitness órák. Ezek okosan használva akár 35-40%-kal is tudják emelni nem a fittségünket, hanem a az egészségünk állapotát is (forrás: http://hitconsultant.net/2016/05/19/33895/). Van olyan stresszmenedzsment technikákat applikáción keresztül nyújtó cég, amelynek több százezer ügyfele van és aki átlagosan 15%-kal tudta a stressz szintjét az embereknek csökkenteni 3 hónap alatt (bLife nevű applikáció).

állj meg egy kicsit

A stressz ellenségei

​Előző bekezdések egyikében felmagasztaltuk a stresszt, mint az életünk egyik nagy hajtóerejét és valami olyant, ami ha van, akkor jobb nekünk, mert elérjük, amit szeretnénk. Most arról beszélünk, ez által a jó dolog által okozott negatív hatásokat hogyan tudjuk eltávolítani.

Mert furcsa paradoxon, miközben elérjük a céljainkat, folyamatosan keletkeznek „salakanyagok”, nem kívánatos „melléktermékek”, amelyek mérgeznek minket. Ezektől a mérgektől azonban – mint ahogy a valós életben is – sokféleképpen lehet megszabadulni.

A stresszhatások legfőbb „természetes” ellenségei a következők.

Azért emelem ki, hogy természetes ellenségei, mert ezek nem igényelnek orvosi vagy extra beavatkozást a káros egészségügyi hatások javítására, mint például ha az álmatlanságot altatóval kezeljük vagy a gyomorproblémákat Rennie-vel.

Lássuk ezeket a természetes csodaszereket! 🙂

N

Mozgás, fizikai aktivitás

Nem kell nagy csodákra gondolni, a séta is megteszi, de lehet ez akár kik-boksz is 🙂

N

Önismereti módszerek

Nem csak a testünkön keresztül, hanem a lelkünkön keresztül is elkezdhetjük a stresszhatások lebontását. Bármilyen technika megteszi. Ide tartozhat bármilyen baráti beszélgetés, de akár egy NLP technika elsajátítása is.

N

Koncentráció

Ősi módszer, hogy az elme egy dologra fókuszáltatása megnyugtatja azt és felszabadítja rejtett tartalékait.

N

Művészetek

A kreativitás felszabadításán keresztül szabadítják fel a fantáziádat és terelik el a figyelmedet egy olyan szabadságot adó irányba, amely mindennél határtalanabb és ahol megélheted a boldogságot.

Ezzel átkeretezed az elméd és az egész lényed, amely automatikusan felülírja  a testben a stressz okozta tüneteket.

N

Zene

A zene a művészetekhez hasonlóan szabadít fel és ad teret álmaidnak, kreativitásodnak, lelked dallamának, amelyet egyedül csak Te érezhetsz. Ez az egyedi megélés és érzésvilág, ami a zenehallgatáskor keletkezik, felszabadítja a benned és testedben lévő feszültség egy részét.

Bizonyos zenék rezgése is olyan, hogy segít az agyhullámok fókuszálásában és rezonáltatásában egy magasabb minőségre. Ahhoz, hogy könnyedén oldd a benned lévő feszültséget, ahhoz olyan zenét válassz, ami az ízlésednek és az adott hangulatodnak megfelel.

N

Meditáció

Ha a keleti világot tanulmányozzuk – igaz, ma már a nyugati tudomány is eljutott hasonló következtetésekre -, akkor azt találjuk, hogy azt tanítja több keleti tanítás is, hogy az agy leállításával, kiürítésével érhetjük el az elménkben a legnagyobb nyugalmat.

Ugyanerről szól Dale Carnegie tanítása is, amikor arról beszél, hogyan szokjunk le az aggódásról. Legyünk jelen a jelenben, amikor ha elveszítjük a figyelmet a jövőről és a múltról, megnyugodhatunk az itt és mostban, amikor minden rendben van.

Agyunk tele van aggodalommal a múlttal és a jövővel kapcsolatosan. Pedig az adott pillanatban élvezhetnénk is az életet. Ha gyakoroljuk a tudatkiürítést, azaz a semmire sem gondolást, magát a meditációt, akkor ez olyan, mintha egy számítógépen futó 100 féle programot egyszerre leállítanánk és hagynánk pihenni az elménket.

Csodásan töltekezik ilyenkor és az újraindításkor sokkal pihentebb lesz, de ami ennél is fontosabb, sokkal könnyebben választja ki maga számára a helyes utat. Olyan, mintha a korábbi működések eredményeit tanulmányozná az elme és öntanuló rendszerként az újraindítás után képes alkalmazni a tanultakat és jobban el tudja választani a lényegest a lényegtelentől.

N

Jóga

Keleten azt tanítják, hogy a stresszhatások feldolgozását kezdhetjük az elmében, a lélekben és a testben is. A hatha jógában a testből kezdjük el a stressz hatásokat semlegesíteni izomnyújtásokkal és izomerősítésekkel. Azokat az izmokat, amely meggyengültek, megerősítjük, amelyek összetömörödtek, megnyújtjuk – újra egy egységet és egyensúlyt létrehozva.

N

Légzéstechnika

Az agyban ennek a vegetatív funkciónak van saját központja. A légzésre fókuszálva ezt az agyterületet aktiváljuk és levesszük úgymond a fókuszt minden másról. Ezzel a figyelemelterelő módszerrel segítünk az agynak leállni az egyéb múltbeli és jövőbeli témákon való gondolkodásról. Emellett javítjuk a sejtek oxigénellátottságát, a tüdő kapacitását és emellett a légzésre irányítva a figyelmet egy koncentrációs gyakorlatot is végzünk egyben.

Az egyszerű, beiktatható megoldás

Oké, oké, sok a módszer, de most hol kezdjem? Hogy fér bele ez az időmbe? Hogyan kezdjem, mit csináljak? Jó, lehet, hogy jövő héten leülök festeni valamit vagy elmegyek sétálni este….

Tudok jobbat: Kezdd el ma!

Mit szólnál hozzá, ha lenne egy program, amit

 • profi szakember állított össze
 • az ősi tanítások szerint
 • ellazítja az idegrendszered és a tested
 • és választhatsz, hogy naponta mennyi időt szánsz rá: 10 vagy 15 vagy 30 vagy 60 percet?

Mit kapsz a komplett stresszoldó programban?

Azokat a külső „segítségeket”, amelyek társad lesznek a mindennapokban és természetes módon segítenek nemet mondani a stresszre. Olyan természetes feszültségoldókat kapsz, amelyek több ezer éves megfigyeléseken alapulnak.
Mik is ezek pontosan?

Gyógynövények

Vannak olyan gyógynövények, amelyeket fogyasztva az idegrendszernek segítünk ellazulni. Ilyen a tibeti harmonizáló ájurvédikus teakeverék, amelyet úgy válogattak össze, hogy segít a harmonikus állapot elérésében.

Gyógynövények
Illóolajok

Illóolajok

Vannak olyan illóolajok, amelyeket belélegezve megint csak könnyebben engedjük el a terheket, idegrendszerünk ellazul, és ezáltal az izmainkban, elménkben is létrejön egy lazító érzés. A legjobban stimulálja az idegrendszer ellazulását a citromfű és a levendula illóolaj. Ezekből pár cseppet fél – egy liter vízbe cseppentve párologtass és 3-5 naponta cseréld a vizet. Folyamatos belégzése segít megnyugtatni az idegrendszeredet.

Testgyakorlatok

A feszültség lenyomatokat hagy a testben, az elmében és a lélekben, érzelmekben is. Ha a testben lévő fizikai blokkokat oldjuk speciális gyakorlatokkal, akkor az elmében és a lélekben is létrejön a változás, oldódás. Speciálisan olyan nyújtógyakorlatokat válogattunk össze, amelyek a testben lévő izmokat kompletten nyújtják meg, azaz akárhová tároltad a feszültséget a testedben, meg fogod nyújtani azt az izomterületet.

Hogy bármikor jusson időd a testgyakorlatokra is, ezért több változatot is készítettünk: 15 perces, 30 perces és 60 perces programokat, hogy hozzá tud illeszteni a mindennapjaidhoz.

Testmozgás
Relaxáció

Relaxációs gyakorlat

A feszültségoldást kezdheted az elmében is, ez visszahat a testedre. Azaz speciális relaxációs technikákat alkalmazva lazítjuk a testet és az elmét is.

Hogyan használd?

A komplett program minden elemét használva garantáltan jobban fogod magad érezni. Javasoljuk, hogy kezd azzal, hogy megtöltesz egy Neked kedves edényt fél vagy egy liter vízzel és 5 csepp citromfű olajat és 5 csepp levendula illóolajat csepegtetsz bele. Ezt az edényt helyezd bárhova a lakásban, nem szükséges a fűtőtestre tenned. Később 3-5 naponta cseréld a vizet és ismételd meg a cseppentést.

Ha már az aromaterápiát elkezdted, folytasd a teaivással.
Minden reggel vagy délelőtt igyál meg egy pohárral a harmonizáló teakeverékből. Ha jól esik, megihatsz egyet délután is.

Ha már ezt a két kellemes tevékenységet rutinszerűen űzöd, itt az ideje a testedet is megszabadítani az energiablokkoktól. Míg nem szokott hozzá a tested a gyakorláshoz vagy ha túlságosan rohansz, akkor kezd egyik reggel a 15 perces nyújtóprogrammal.

Felkelés után, még felöltözés előtt érdemes a 15 perces programot elvégezned. Lefekvés előtt is megcsinálhatod a programot, akkor jobban fogsz aludni. Reggel is jó, mert akkor könnyebben indul a  nap, este pedig könnyebben fogsz elaludni.

Ha már belejöttél a gyakorlásba és több időd van, időnként iktasd be a 30 perces programot. Hétvégén vagy egyszer egy héten pedig próbáld elvégezni a 60 perces programot.

Hol van ez a program?

Ízelítő

 

A  hírlevélre feliratkozóimnak egy rövid, bárhol elvégezhető 10 perces stresszmentesítő gyakorlatsort küldök. Ha többre vagy kíváncsi, olvass tovább.:)

HÍRLEVÉL – videók, inspirációk. Stresszoldó programmal!

Neved*
Email címed*
Elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót?(https://onlinejogaakademia.hu/adatvedelem/)*


 

Ha többre vágysz...

És ha többre vágysz és tetszett, itt van három másik professzionális stresszmentesítő program!

Professzionális online stresszoldó program

Egy program, amely olyan gyakorlatsorokat tartalmaz, amely az idegrendszeredet, hormonháztartásodat és az összes szervedet harmonizálja és egyensúlyba hozza. A programot úgy alakítottuk ki, hogy igazodjon a modern nyugati ember életrimtusához. Ezért tartalmaz a program 5 perces relaxációt, légzőgyakorlatot, 15 perces testgyakorlatokat, valamint 30 és 60 perces változatot is. Mindenki kedve szerint kombinálhatja a gyakorlatokat, hogy bármilyen életet is él, lehetősége legyen foglalkozni önmagával.

 • Online stresszoldó program: 15, 30 és 60 perces stresszoldó gyakorlatsor
 • Stresszoldó relaxáció
 • Stresszoldó légzőgyakorlatok

Ára: 3900 Ft

Szállítás: online érhető el internetkapcsolat segítségével a megrendeléstől számított 1 évig.

   

Stresszoldó, kezdő, fogyasztó, harmonizáló programok

3 x 4 program – 15-30-60 perces 

 

Ezt a programot úgy állítottam össze, hogy a kezdő szinttől a haladó szintig tartalmazzon kihívást és célokat a jógagyakorlóknak. Továbbá az is szempont volt, hogy jól illeszkedjen az életvitelünkhöz. Mindegyik programot 15, 30 és 60 perces formában is eléritek.

 

A kezdőknek érdemes a 15 perces kezdő programmal kezdeni. Később áttérni a 30, 60 perces változatokra. Ezt követően pedig választani a céloknak megfelelően. Harmonizáló, fogyasztó és stresszoldó programokat találsz még a csomagban. Ugyancsak 15-30-60 perces változatokban.

 Mindig tudsz válogatni a 12 videóból időd és kedved szerint!

 • Online stresszoldó program: 15, 30 és 60 perces stresszoldó gyakorlatsor
 • Online kezdőknek szóló program: 15, 30, 60 perces kezdő gyakorlatsorok
 • Online harmonizáló program: 15, 30, 60 perces harmonizáló gyakorlatsorok
 • Online fogyasztó program: 15, 30, 60 perces fogyasztó gyakorlatsorok

 

Ára: 14 900 Ft  

 

Kezdd el ma! Melyik megoldást választod?

Professzionális
Stresszoldó Program

Ára: 3900 Ft
(online program, szállítás nincs)

 

4 program – kezdő, harmonizáló, fogyasztó, stresszmentesítő  -12 videó

Ára: 14900 Ft

 

Pénz visszafizetési garancia

​A programunk kipróbált. Elsősorban magunkon alkalmaztuk, majd másoknak is megmutattuk a programot.

Csak a testgyakorlatok végzése is hatékonyan stresszmentesít. A teafogyasztással és az illóolajokkal a hatás kompletté és tartóssá tehető. A programunk magas minőségben, gondosan lett összeállítva, ezért biztosak vagyunk a hatásában.

Ha valamiért Neked nem nyerné el a tetszésed, 100% pénz visszafizetési garanciát vállalunk.

Fontos: Jelentkezésed elküldése után emailben visszaigazolást küldünk. Így, ha pár percen belül ezt nem kapod meg, kérlek, ellenőrizd a spam mappádat, néha oda keveredik a levelünk.

A befizetéssel kapcsolatosan minden információt a visszaigazoló levélben találsz majd.

Ha valamiért nem érkezne meg hozzád a visszaigazolás 10 percen belül, kérlek, írj nekünk az onlinejogaorak@gmail.com címre.

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia