Kategória: Jógáról

Online jóga gyakorlatok kezdőknek – Ingyenes jóga videók – Felső kartartás

2020 május 31.

Szerző: MEVU

Ebben a sorozatban a jóga ászanákat tanulhatod meg online. Itt találod a leírásukat, a videóban pedig megnézheted, hogyan csináld.

Felső kartartás – Urdhva hastasana

Ez a gyakorlat javítja a tartásodat.

Javítja a tartásodat. Ülj kényelmesen, laza keresztezett lábakkal. Ülőcsontodon kényelmesen ülj, kulcsold a hüvelykujjaidat, és karjaidat emeld a fejed fölé

Nyújtózz fölfelé, majd forgasd hátra és lefelé a vállaidat. Könyökeidet közelítsd. Így nyújtózol fölfelé a karjaiddal, és nyújtózol a fejtetőddel is fölfelé, nyújtózik az egész gerinced fölfelé, mintha egy nagyon erős mágnes húzná a gerincedet fölfelé a fejtetődön keresztül, és egy másik mágnes a föld közepe felé a gerinced alsó szakaszát az ülőcsontodon keresztül húzza lefelé. Két irányba a húzza a két mágnes a gerincedet, és érzed ahogy dolgoznak a mélyhátizmok, aztán érzed, hogy már a hasizmok is bekapcsolódtak a nyújtózásba.

Nyújtózol fölfelé, és nagyon lassan engedd le a kezed. Cseréld meg az ujjtartást, most a másik hüvelykujjad legyen fölül. Emeld fölfelé mindkét karod, nyújtózz fölfelé a karjaiddal, majd forgasd hátra és lefelé a vállaidat, így a lapockáid összeérnek. Közelítsd a könyökeidet, nyújtózol felfelé a karjaiddal, és megint képzeld el, hogy egy nagyon erős mágnes húzza fölfelé a gerincedet a fejtetődön keresztül, és egy másik mágnes a gerinced alját húzza a föld közepe felé. Vizualizálhatod is, hogy a csigolyáid távolodnak, és egyre több hely lesz a porcoknak és az idegeknek a csigolyák között. Erősödnek a mélyhátizmok és erősödnek a hasizmaid is. Lélegezz egyenletesen. Lassítsd és mélyítsd  a lélegzetvételeket, így belülről is tágítod a tüdődet és a mellkasodat.

Lassan engedd le a kezedet. Energiaáramlást érezhetsz a kezeid mellett, húzd ki magad, ülj kényelmesen, lélegezz a saját ütemedben.

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia