Kategória: Jógáról

Online jóga gyakorlatok kezdőknek – Ingyenes jóga videók – Felső kartartás

2020 május 31.

Szerző: MEVU

Ebben a sorozatban a jóga ászanákat tanulhatod meg online. Itt találod a leírásukat, a videóban pedig megnézheted, hogyan csináld.

Felső kartartás – Urdhva hastasana

Ez a gyakorlat javítja a tartásodat.

Javítja a tartásodat. Ülj kényelmesen, laza keresztezett lábakkal. Ülőcsontodon kényelmesen ülj, kulcsold a hüvelykujjaidat, és karjaidat emeld a fejed fölé

Nyújtózz fölfelé, majd forgasd hátra és lefelé a vállaidat. Könyökeidet közelítsd. Így nyújtózol fölfelé a karjaiddal, és nyújtózol a fejtetőddel is fölfelé, nyújtózik az egész gerinced fölfelé, mintha egy nagyon erős mágnes húzná a gerincedet fölfelé a fejtetődön keresztül, és egy másik mágnes a föld közepe felé a gerinced alsó szakaszát az ülőcsontodon keresztül húzza lefelé. Két irányba a húzza a két mágnes a gerincedet, és érzed ahogy dolgoznak a mélyhátizmok, aztán érzed, hogy már a hasizmok is bekapcsolódtak a nyújtózásba.

Nyújtózol fölfelé, és nagyon lassan engedd le a kezed. Cseréld meg az ujjtartást, most a másik hüvelykujjad legyen fölül. Emeld fölfelé mindkét karod, nyújtózz fölfelé a karjaiddal, majd forgasd hátra és lefelé a vállaidat, így a lapockáid összeérnek. Közelítsd a könyökeidet, nyújtózol felfelé a karjaiddal, és megint képzeld el, hogy egy nagyon erős mágnes húzza fölfelé a gerincedet a fejtetődön keresztül, és egy másik mágnes a gerinced alját húzza a föld közepe felé. Vizualizálhatod is, hogy a csigolyáid távolodnak, és egyre több hely lesz a porcoknak és az idegeknek a csigolyák között. Erősödnek a mélyhátizmok és erősödnek a hasizmaid is. Lélegezz egyenletesen. Lassítsd és mélyítsd  a lélegzetvételeket, így belülről is tágítod a tüdődet és a mellkasodat.

Lassan engedd le a kezedet. Energiaáramlást érezhetsz a kezeid mellett, húzd ki magad, ülj kényelmesen, lélegezz a saját ütemedben.

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Neked van már Energia&Harmónia Klub előfizetésed, amellyel minden programom a tiéd lehet? 

relaxacios es meditacios videotar
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga anya
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogavaljobbanmegy
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogaakademia
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogatanfolyam valtozom
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga kismamajoga kismama
himalajai jogaorak felvetelei
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga idomenedzsment jogatanfolyam

Mindezt észvesztő áron: 8 900 Ft/hó.

 

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia