Jógatippek #16 – Energikusnak kell-e mindig lennem?

2022 október 12.

Szerző: MEVU

Kell-e nekem mindig energikusnak lennem, vagy mindig relaxáltnak?

Erre az a válaszom, hogy az ego az nem csak egy rossz dolog tud lenni, hanem egy szükséges dolog, hogy elérjük ebben az anyagi világban a céljainkat, hiszen ezért jöttünk ide, mert dolgunk van, és ezt most mint egy színpad, az anyagban tudjuk lejátszani. Tehát úgy tudjuk az érzelmeket megélni, ha játsszuk a szerepünket ezen a földön, az anyagban. Tehát az anyagi világban szükség van az egóra, mindig hozzátéve a megfelelő érzelmi tisztítást. Kell az, hogy megvédjük magunkat, kiálljunk magunkért, és ez egy aktivitást jelenthet, vagy jelent. Ha az agyhullámok szintjén nézzük, akkor ez egy béta aktivitás.

A relaxáció egy alfás jellegű, alfás séta határán lévő, tehát az alfának egy elég széles tartománya van, és utána a meditáció az nem jellemzően csak théta, hanem mozoghat az agyhullám, és ugye az álomtalan alvás állapotába kerülünk így a delta vagy az annál alvás, és még mélyebb az álomtalan alvás állapotában még mélyebbre. Ugye ez megfelel az O mantra, O mantra. Tehát ahogy megyünk bele a csendbe, ez ugyanaz, és az álom végén is, az álom végén is csend van. Tehát azt szeretném ezzel mondani, hogy

Kell az aktivitás

Az sem jó neked sem, ha egy relaxált állapotban maradsz benne feltétlenül egész nap, tehát akkor tudsz jól működni, ha jól tudsz váltani ezek között a hullámok között, ezek között az aktivitási szintek között, és az adott feladatnak megfelelően tudod magad behangolni.

Figyelembe véve a helyes arányokat és nem kizsákmányolva magad, hogy csak bétában leadod az energiát, de nem töltöd magad alfában vissza, vagy egyáltalán nem foglalkozol azzal, hogy a tudattalanodat és érzelmeidet is tisztítsd vagy a gondolataidat. Az persze egy jó kérdés, hogy egy relaxált állapotban tudnánk-e aktívan mindig működni, hogy ne kelljen egy stresszesebb állapotba kerülni. Ehhez egy mindennapi jó megtapasztalást kívánok, hogy próbálgasd, hogy minél tovább tudd megtartani úgy az aktivitásod, hogy az azért egy nyugodt állapotot jelentsen.

Nézd meg a cikk tartalmát videón is!

Vagy hallgasd meg!

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia