Jógatippek #15 – Miért kezdj el változtatni?

2022 október 5.

Szerző: MEVU

Na, mi a te miérted?

Miért kezdj el változtatni?

Arról már beszéltem, hogy nem jógázni kell elkezdeni, hanem önmagunkért tenni. Nekem anno, amikor tizenvalahány éves voltam, azért kezdtem el, mert a koncentrációmat szerettem volna javítani, hogy jobban tanuljak, sokszor elkalandoztak a gondolataim, és ott volt egy-két könyv, és a mindennapi testgyakorlás mellett elkezdtem olvasgatni a jógás könyveket, és össze volt szedve a sport és jóga könyvben, hogy a koncentrációt mi fejleszti, illetve hát sok más célra is kipróbáltam egy-egy gyakorlatot, és akkor elkezdtem ilyen pálcikaember rajzok alapján kipróbálni a hatásukat, és mivel rögtön éreztem, hogy tényleg koncentráltabb lettem, ez nyilván motivált és továbblendített, hogy gyakoroljak.

Aztán jó sokára testmozgással kapcsolatban, a 20-as éveimben, amikor sokat elkezdtem dolgozni, benne maradt az életemben, de sokkal ritkábban a jóga. Aztán a kismamasággal terhesség után jött vissza, mert éreztem, hogy egyre jobban hiányzik.

És a mai napig egy kérdés bennem, hogy inkább az időmet az aktívabb edzésre vagy a jógára szánjam, de a válasz nálam az, hogy mindenképp egy balanszírozás szükséges, tehát szükséges az izmaimat mélyebben is átmozgatni. Szükséges. Nekem jót tesz a séta, és emellé fontos a mindennapi relaxáció, az érzelmi tisztítás, és fontos a tudattalannal való foglalkozás, és nagyon sokszor csak a jógagyakorlatok tudják az ülés általi, mindennapi munka általi ízületi feszültségeket oldani. Úgyhogy ezért nekem most már minden nap szükségem van rá.

Azt tapasztalom, hogy ilyen 30-35 éves kor felett mindannyian ezt érezzük, hogy ezek a fizikai nyújtások, az energiarendszerünk feltöltése és a tudatos relaxáció az muszáj, hogy az életünk része legyen.

Nézd meg a cikk tartalmát videón is!

Vagy hallgasd meg!

Olvasnál még erről a témáról? Kattints a cikk címére

A Klub jelenleg zárva van

Neked van már Energia&Harmónia Klub előfizetésed, amellyel minden programom a tiéd lehet? 

relaxacios es meditacios videotar
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga anya
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogavaljobbanmegy
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogaakademia
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogatanfolyam valtozom
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga kismamajoga kismama
himalajai jogaorak felvetelei
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga idomenedzsment jogatanfolyam

Mindezt észvesztő áron: 5 900 Ft/hó.

 

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia