Jógatippek #15 – Miért kezdj el változtatni?

2022 október 5.

Szerző: MEVU

Na, mi a te miérted?

Miért kezdj el változtatni?

Arról már beszéltem, hogy nem jógázni kell elkezdeni, hanem önmagunkért tenni. Nekem anno, amikor tizenvalahány éves voltam, azért kezdtem el, mert a koncentrációmat szerettem volna javítani, hogy jobban tanuljak, sokszor elkalandoztak a gondolataim, és ott volt egy-két könyv, és a mindennapi testgyakorlás mellett elkezdtem olvasgatni a jógás könyveket, és össze volt szedve a sport és jóga könyvben, hogy a koncentrációt mi fejleszti, illetve hát sok más célra is kipróbáltam egy-egy gyakorlatot, és akkor elkezdtem ilyen pálcikaember rajzok alapján kipróbálni a hatásukat, és mivel rögtön éreztem, hogy tényleg koncentráltabb lettem, ez nyilván motivált és továbblendített, hogy gyakoroljak.

Aztán jó sokára testmozgással kapcsolatban, a 20-as éveimben, amikor sokat elkezdtem dolgozni, benne maradt az életemben, de sokkal ritkábban a jóga. Aztán a kismamasággal terhesség után jött vissza, mert éreztem, hogy egyre jobban hiányzik.

És a mai napig egy kérdés bennem, hogy inkább az időmet az aktívabb edzésre vagy a jógára szánjam, de a válasz nálam az, hogy mindenképp egy balanszírozás szükséges, tehát szükséges az izmaimat mélyebben is átmozgatni. Szükséges. Nekem jót tesz a séta, és emellé fontos a mindennapi relaxáció, az érzelmi tisztítás, és fontos a tudattalannal való foglalkozás, és nagyon sokszor csak a jógagyakorlatok tudják az ülés általi, mindennapi munka általi ízületi feszültségeket oldani. Úgyhogy ezért nekem most már minden nap szükségem van rá.

Azt tapasztalom, hogy ilyen 30-35 éves kor felett mindannyian ezt érezzük, hogy ezek a fizikai nyújtások, az energiarendszerünk feltöltése és a tudatos relaxáció az muszáj, hogy az életünk része legyen.

Nézd meg a cikk tartalmát videón is!

Vagy hallgasd meg!

Olvasnál még erről a témáról? Kattints a cikk címére

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia