Kategória: Jógáról

Ízületi fájdalom = izomfájdalom?

2019 november 17.

Szerző: MEVU

Az alábbi egy nagyon jó cikk arról, hogyan működnek az izmaink, és elhanyagolásuk milyen problémákat okoznak az ízületekben, csontjainkban és végül az idegrendszerünkben, közérzetünkben is. 

 


A cikk legfontosabb állításai:
A bemerevedett izomtól fáj az ízület vagy a csonthártya.

 

  1. Az izom  – ahogy kicsit feljebb is írtam – „normál” állapotában, amikor laza, és bevetésre kész, akkor hosszú. Amikor fáradt, akkor berövidül, nem tud laza és hosszú lenni.
  2. Ha beszorul”, segíthetünk neki. Egyszerűen úgy, hogy kihúzzuk. Hosszú Katinka sem viccből ül egy intenzív edzés után egy dézsa jeges vízbe. A felhevült, erősen igénybe vett izomzatot ha lehűtöd, “magától” nyúlik ki. 
  3. A nyújtás mellett nagyon fontos a hengerezés is.
  4. Nem, nem úszható meg vele a nyújtás, annak hatását segíti, erősíti. És szükséges is, nem hagyható ki.
  5. Az izmaink ugyanis nem csak úgy magukban leffegnek a bőr és a csont között, hanem szépen, esztétikusan, izomcsoportonként be vannak csomagolva egy hártyába. Ezek a hártyák viszont, ha berövidül az izom, akkor hajlamosak összeragadni, ezáltal a funkciójában amúgyis korlátozott izommunkát tovább blokkolni. 
  6. A lényeg, hogy tartsd lazán az izomzatod, mert úgy maradsz csak egészséges!
  7. A csodakrémek max. placebónak jók. Az izomlazítók – lóbalzsam és társai –, a reumakrémek, stb. hatása egy tisztességesen elvégzett nyújtógyakorlat, vagy hengerezés 5-10%-nak (sem) felelnek meg.

 

Forrás: fortitudo.blogstar.hu

 

 

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia