Online Jóga Akadémia (OJA) 5 éves története – II. rész

2020 április 29.

Szerző: MEVU

2016 – az első szintugrás és az első támogató

1 év próbálkozás után, amelybe elég rendesen bevontam a családot, eljutottam odáig, hogy külső segítséget kérjek. Ehhez a fő motivációt az adta, hogy volt, hogy több órás forgatási anyagból semmi nem sikerült. 

Ezt egy kicsit szemléltetem: 5 óráig nyáron a szabadban jógázom és lelkesen rögzítem a felvételeket, látszólag sikerülnek is, de amikor letöltöm a videókat, egyértelmű, hogy vannak láthatatlan részek a videóban. De olyan is volt, hogy a Fülöp-szigeteken pihentünk és egy napot az én forgatásomra fordítottunk, nem megfelelő eszközökkel, mert mindent nem tudtam magammal vinni.

2019_online joga 2019 Ciprus forgatas

Tehát nagyon-nagyon sok próbálkozás útján jutottam el odáig, hogy profi segítséget kérjek. A csapat első tagja 2016-ban érkezett, egy profi videós személyében. Ez volt a második mérföldkő, amikor profi forgatást tartottunk, a számos otthoni forgatás mellett.

2016 év végén feltöltöttem az első profi videómat a Youtube-ra – kíváncsiság jelleggel. Ekkor még nem volt tudatos, hogy a Youtube legyen-e a fő csapásirány vagy a weboldal.  A célom az volt, hogy a jógát közelebb hozzam az emberekhez olyan módon, amely kicsit tradicionális. Ma már millió feletti annak a pár videónak a nézettsége, amit ekkoriban feltöltöttem.

Telenor online jóga forgatás
2016_Telenor forgatas_online joga

2017 – a második szintlépés és második profi szakember

Nagy meglepetésemre 2017 végére már 100.000-es nézettségem volt. Ez abban segített, hogy láttam, naponta ezrek jógáznak velem és amit megálmodtam, az működik és szeretik.

2017-ben azonban bekukucskált hozzánk 2. kisfiam. Emellett ekkor indult el az a jógatanárképző tanfolyam, amelyre mindig vágytam. Ha jól tudom, mi vagyunk az 5. csapat a Himalájai Tradíció 3,5 éves képzésében. Érdekes jelenség nálam, hogy mindkét gyermekem foganásakor beiratkoztam egy több éves képzésre. A terhesség mindkettőnél csak később derült ki. 😊 Nagy szerencsém volt így, mert tisztább fejjel tudtam tanulni, nem terhelt le a mindennapi munkám.

2017-ben újult meg a honlapom Orsi segítségével. Ez hatalmas mérföldkő volt, mert egy profi szakember tette össze az oldalamat – korábban én szerkesztettem. Ez már biztosította a megfelelő beléptetési és fizetési rendszert is. Az élet csodája, hogy Orsi is babát várt és innentől együtt kismamajógáztunk – online😊.

2018 – kismamaprogram és újabb segítők

2018 elején sikerült létrehoznom azt a programot, amelyre 2010-ban kismamaként vágytam: egy komplett online kismamajóga programot (Boldog Babavárás Kismamajóga tanfolyam). Valentin napon tartottuk a forgatást. 😊

2018 online kismamajoga tanfolyam forgatas Valentin napon
2018 Valentin nap online kismamajoga forgatas

2018-ban babázással és főleg tanulással töltöttem az évet. Meditatív sétákat tettünk a környéken, miközben a himalájai tananyagokat hallgattam vagy alvásidőben gyakoroltam. Nyáron elérkezett az első évfolyamos vizsga a Tradíciónál. Ekkor Bendi még csak 3,5 hónapos volt. Nem volt egyszerű felkészülni a vizsgára. A szülés utáni 6. héttől elkezdtem a tudatos gyakorlást. Még nehezen mozogtam, de a jóga nagyon sokat tett hozzá a felépülésemhez. A vizsga sikerült.

2018 őszétől babával tartottam anyáknak órát online. Azt éreztem, itt igazán illik az online óra az anyukás életformához, mert egy 4-5 hónapos babával nagyon nehéz időre odaérni valahova. Ráadásul mi vidéken lakunk, tehát mindenhova kocsiba kell ülnünk, ami egy hidegebb időjárás esetén elég macerássá teszi a jógaórára menetelt.

Évi babával jógázik

2019 – amikor egy álom megvalósul

2019-ben ezt a nyugalmat folytatva tanultam és önmagamat töltöttem fel.  Emellett folytatódott az Anyuci jóga babákkal online hetente. Majd elérkezett a 2. éves vizsga. Erre már nagyon alaposan fel tudtam készülni és a házi feladatokat is folyamatosan írtam.

2019 év végén sikerült megvalósítanom egy sok éves álmomat: létrehoztam egy komplett önerősítő programot anyáknak online. Ez lett az online MoMYoga Klub. Ami mindig visszatartott ennek a létrehozásától korábban, az a sok szervezés, amivel ez jár. Ezt sajnos nem úsztam meg, ezért fél év nagyon aktív szervezés, munka vette kezdetét. Emellett két új ember kezdett el napi szinten segíteni. Nélkülük már nem tudnék meglenni.

MomYoga_Klub_havi tagság online joga
változom program online jóga
videotar online jóga

2020 – teljes informatikai megújulás és mély-anya-sztorik

Ahogy fent is látszik, minden évben alkottam valami újat és nagyot. Ahogy nőttünk, egyre több lett a segítő. Egyre nehezebb megtalálni az időt az alkotásra. 2020-ban jutottam el odáig, hogy az informatikai automatizálás nagyon fontossá vált.  Nem csak a fizetés, számlázás lett automatizálva, hanem rendszert vittünk a kommunikációba és a szósöl média (😊) kommunikációba is. 2020-ban már körülbelül 10.000 ember követ a különböző csatornákon.  A lényeg az volt, hogy könnyebbé tegyem az életüket, hogy elindítsam őket az úton, hitelesen.

Ez sikerült. Ezt elmondhatom. Amire nem voltam felkészülve: mekkora terhet tesz ez az én vállamra és felelősséget.

Nap mint nap kapok történeteket, sokszor nagyon mély változásokról: akár szinte teljesen helyre jött gerincsérvről vagy nehéz lelki helyzetek átvészeléséről. Tudva, milyen hatásokat tud a jóga az ember életébe hozni, így is meglepődök. Minden nap tanulok valami újat a követőimtől.

Mostanában kezdtem úgy érezni, még jobban oda kell figyelnem a saját fejlődésemre, mert azt vettem észre, hogy a követőim nagyon felkészült és mély emberek. Olyan igazi tiszta, mély tartalommal bíró, egyszerű, csendes, rejtőzködő, intellektuális emberek. Nagyon szeretem őket! Meglepődtem, hány jógaoktató, tanár, gyógyszerész, segítő foglalkozású van köztük. Többen nagyon komoly betegségen vannak túl. Egy szóval sokszor úgy érzem, én tanulhatnék tőlük. Nekem is megvan a saját történetem, amely nem volt könnyű. De az övék sem. És ezek a történések is segítettek nekik abban, hogy ilyen csodás emberekké formálódjanak.

Az, hogy ilyen sokat tudok adni, ilyen mély embereknek, engem is meglepett. Innentől a felelősség még nagyobb. És még motiválóbb. Hát így vagyunk mi 2020. májusában.

Egyre inkább különválik az üzemeltetés és az alkotás. Számomra az alkotás és mások motiválása a feladat. Az irány a „kevesebb több”. Magamon dolgozva adom át tudásom követőimnek.

2017nokia online joga_munkahelyen
2016_RTL Klub felvetel online joga 2016
201809_Anyuci joga babakkal online

MÉRFÖLDKÖVEK – Online Jóga Akadémia

2015: Honlap, Facebook, Telenor kezdő jógatanfolyamok

2016: Youtube, Mini Jóga Akadémia, 4in1 program, 21 napos kihívás,

2017: Új honlap, online kismamajóga,

2018: Boldog Babavárás Kismamajóga tanfolyam és Anyuci-jóga babával,

2019: MoMYoga Klub, Ajándékkártya

2020: Videótár elindul, megújult portfolió (VáltozOM), új informatikai rendszerek, anya-sztorik

MÉRFÖLDKÖVEK – Mevu, személyes

2015: Jógaoktatói végzettség (Vadász Ákos)

2016: Kismamajóga oktatói tanulás (Kovács Gyöngyi, Padma)

2017: Himalájai Tradíció oktatóképző I. év / 2. babavárás

2018: Himalájai Tradíció oktatóképző II. év / 2. gyermekem születése

2019: Himalájai Tradíció oktatóképző III. év /  Shiatsu alaptanfolyam / Neurotréning – tanfolyam

2020: Himalájai Tradíció oktatóképző vizsga

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia