Kategória: Jógáról

Tudomány a jó rezgések szolgálatában

2021 február 26.

Szerző: MEVU

Csodákat tehet emberi kapcsolatainkkal és jóllétünkkel, ha megértjük a rezgések természetét.

A rezgések alapelve alkotja az univerzum egyik legalapvetőbb törvényét, mely szerint minden állandó mozgásban van, azaz semmi nem lehet örök nyugalomban. Ennélfogva a világ minden jelensége egyfajta rezgésként értelmezhető, sőt egyfajta energiaként is, amelyet tudatosan és tudat alatt is érzékelünk. Mi több, a testünk egy olyan molekuláris struktúrát alkot, amely nagyon magas sebességgel rezeg, agyi sejtállományunk pedig egy elektromos elosztórendszerhez is hasonlítható. Másképp fogalmazva, nem az agyunk gondolkodik, hanem mi gondolkodunk az agyunkkal, és ahogy aktiváljuk az agysejteket, ezzel rezgés indítunk el a testünkben. Ez olyan frekvenciára állít bennünket, amellyel mozogni tudunk, illetve képesek vagyunk érzékelni a belső és külső valóságot. Amint ráhangolódunk az energiánkra, máris kapcsolatba tudunk lépni magunkkal és másokkal is, méghozzá egy jóval bensőségesebb szinten, így javítva érzelmi, fizikai és spirituális jóllétünket.

A rezgés tudománya

Emberi lényként állandó energiának vagyunk kitéve, de a belső és külső világunkat két tényező is elválasztja: az atomok szerkezete és az a rezgésfrekvencia, amelyre éppen fókuszálunk. Utóbbiak sebessége – vagy frekvenciája – határozza meg, hogy valami szilárd, folyékony vagy gáz állapotban jelenik meg. Az adott frekvenciaszintekre tudatosan és tudat alatt is reagálunk: fizikai értelemben a testünk a sejtek szintjén küldi el válaszreakcióit, és mindaz az energia, amely ér minket, jelzést ad le a testünk és agyunk között.

Az efféle rezgések átláthatóságát, értelmezhetőségét a koherencia elve segíti elő. Összehasonlításképpen, léteznek „inkoherens” jelek, amelyek gyakran a negatív gondolatminták főbb kiváltó okai. Amikor ezeknek az inkoherens jelzéseknek vagyunk kitéve, úgy érezhetjük, felborult a ritmusunk, amit a sejtek közötti alacsonyabb szintű információcsere eredményez. Ezzel együtt a rezgéseink is megváltoznak (és időnként az energiaszint is), ami viszont a sejtjeink biológiai funkcióira, az elme, a test és a lélek állapotára is hatással van.

Dr Joe Dispenza idegtudós forrradalmi kvantumfizikai, epigenetikai, molekuláris biológiai és neuro-kardiológiai kutatásba kezdett, hogy feltárja az öngyógyítás és önmegvalósítás új lehetőségeit. A New York Times bestseller Válj természetfelettivé! című könyvében bemutatott kutatása szerint ha hosszú ideig áll fenn az „inkoherens” lelkiállapot, az bizonytalan, ijedt állapotot eredményez, és tele leszünk kétségekkel, szorongással.

A pozitív és negatív rezgések csatornázása

Gyakran emlegetjük egy-egy személy, élethelyzet vagy épp környezet „kisugárzását”. Ez az ún. „kisugárzás” nem más, mint egy speciális rezgés, amelyet pozitívként és negatívként is meghatározhatunk.

Az egyén energiáját többféle faktor is meghatározza, ilyen az elmeállapot, az élmények, a gondolkodási minták és a világfelfogás. Mindannyian egy egyedi belső térkép alapján tekintünk a külső környezetünk valóságosságára, attól függően, milyen tapasztalatokat szereztünk életünk során, hozzájárulva a hiedelemrendszerünket és „egyéniségünket” is alakítgatja.

A pozitív rezgések közé tartoznak a magas frekvenciájú gondolkodási minták, attitűdök és érzelmek, míg a negatív rezgések közé ezek alacsony frekvenciájú megfelelői tartoznak.

A negatív rezgés megállapításának legegyszerűbb módja, ha mi magunk is tudatában vagyunk annak, mikor és hogyan érzékeljük belül a rezgéseket: a pozitív rezgések nyugtatóan hatnak ránk, míg a negatívok kétségeket, félelmet és ideges állapotot okoznak.

Gyakran előfordul, hogy olyan energiákat is érzékelünk, amelyek nem hozzánk tartoznak. Ha azonban ezeket a sajátunkét kezdjük értelmezni, bennragadhatunk egy alacsony rezgési állapotban. Ellen kell tehát állnunk az efféle kísértésnek, éljünk inkább a saját belső béke érzésünknek megfelelően. Akár olyan erők hatnak ránk, amelyek nem a sajátjaink, akár bennragadtunk egy negatív gondolkodási körben, van kiút, ezért most szeretném megosztani a leghatékonyabb idegi teljesítményre ható eszközöket. A kulcs abban rejlik, hogy igenis légy hajlandó dolgozni ennek fejlesztésén.

Lényeges, hogy változtass a belső párbeszéded hangvételén. Figyelj arra, mit mondasz saját magadnak: az elméd és a tested válaszolni fog a gondolkodási mintáid rezgésére. Ha a belső hangnemed pozitívvá válik, az a rezgésekben is azonnali változást hoz. Gyakorlásképp ismételgesd: „ Tudom, hogy mindez értem történik és nem ellenem – tehát biztosan értékes és hasznos!” vagy „Hálás vagyok ezért a kihívást jelentő élményért”, esetleg „Hiszek benne, hogy ez egy jól cél érdekében történik.”

A szív idegrendszer elkülönül az agyétól, ezért amikor összekapcsolódnak, a szív állandó, ritmusos módon dobog, és ekkor férhetünk hozzá a benne rejlő lehetőségekhez. Próbáld meg az érzelmeidet a szívközpontból irányítani – ez segít a magad és mások iránt érzett könyörület, együttérzés fejlesztésében.

Kapcsold össze a szívközpontott az agyaddal

Szeretek a szívközponttal dolgozni, mert lehetővé teszi, hogy megmérjük a pozitív érzelmek (például a hála-, szeretet-, jólét-, szabadság-, béke-érzés) intenzitását. Amikor a szív kapcsolódik az agyhoz, úgy viselkedik, mint egy közvetítő, amely koherens információkat küld az agynak és lecsendesíti a túlélésért felelő központokat.

A hála legerőteljesebb érzelem, amelyet a rezgésváltozással mérhetünk. Hálát adunk, amikor kapunk valamit, de amikor ettől függetlenül, önkéntelenül is hálát érzünk valamiért, a test receptív módba kapcsol, mivel a hála emóciós jelzése pozitív. Ez teszi a hálát annyira erőteljessé.

A hála segítségével a test képessé válik új pozitív gondolkodási minták fogadására is, egyben átprogramozva az automatikus idegrendszert, hogy az elme és a test új információkkal is megismerkedhessen. Miközben magadhoz beszélsz, törekedj arra, hogy pozitívan gondolkodj és érezz, mivel így leküzdheted a negatív alacsony frekvenciákat.

Figyeld meg, hogy ítéled meg a saját valóságodat

Tudom, milyen nehéz, mikor rájössz, hogy te vagy saját magad legrosszabb ellensége – gyakorlás kérdése, hogy megtörd a berögzött mintázatokat és hiedelmeket. Eleinte fogalmunk sincs róla, hogy változtathatnánk a régóta sajátunknak vallott gondolkodásmódunkon.

Legközelebb, amikor valaki olyan táraságában tartózkodsz, akiről úgy érzed, alacsony rezgési állapotban van, tereld el a negatív fókuszt és koncentrálj arra, ki ő valójában. Sorold fel neki az előnyös tulajdonságait és mondd el, mennyi jót hozott erre a világra, egyszóval erősítsd meg az együttérzés és a szeretet segítségével. Azonnali változást fogsz tapasztalni; figyeld meg ennek a pillanatnak a szépségét! Engedd, hogy szétáradjon benned. Megmutatja számodra, milyen gyorsan tudod mások rezgésszintjét emelni, sőt, fordítva, még a sajátodat is. Megtanít, miként tudod mások és a saját lelki sebeid begyógyítani, ha megérted, mekkora erő rejlik benne, ha az energiádat arra irányítod, amerre szeretnéd.

Szánj időt a gondolataid megváltoztatására, hisz mi magunk tudjuk kontrollálni az energiáinkat és azok csatornázását. Élj vele saját magad és a szeretteid érdekében, és hangolódj a legmagasabb rezgési szintedre. Kötelezd el magad arra, hogy teljes vibrációs összhangban élsz azzal, ami jó érzéssel tölt el, hogy megteremthesd a belső harmóniád.

 

Forrás: https://balance.media/good-vibrations/
2020. január 31.   |    CRISTINA LOPEZ

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia