Kategória: Inspirációk

AZ ÉLET AZT KÉRTE TŐLEM…

2021 augusztus 19.

Szerző: MEVU

Sziasztok!

Változott a terv

Tehát ott tartottunk az előző alkalommal, hogy a pandémia első hónapjainak a végére egy  út rajzolódott ki számomra, amelyről úgy tűnt, hogy az élet szándékosan rajzolta így. Ez az út pedig azt jelentette, hogy visszamegyek a főállásomba. Az én terveim, terveink mások voltak. Pandémiára nem számítottunk. Így a tervem, hogy a gyerekeknek és a jógának élek, egy kicsit változott.

Kell-e merészebbnek lenni? Kell-e áldozatot hozni?

Természetesen próbáltam elcsendesedni, meditálni, valóban ez-e a jó lépés. Legyek-e merészebb és bátrabb?  Bevallom, heteket töltöttem el ezzel a forgatókönyvvel is. Komoly számításokat végeztem, több befektetési szakemberrel is beszéltem. Nagyon pozitívak voltak a visszajelzések és én is pozitívan láttam az Online Jóga Akadémia jövőjét is – viszont volt egy alapvető konfliktus. Én ezt azért alapítottam, hogy azokat az elveket sugározza és azokat a tapasztalatokat, amelyekben valóban hiszek. Az egészet a küldetés és az adás filozófiája hatja át, amelyet egy szokásos vállalkozásban nem mindig tud az ember megvalósítani. A pénzügyi szempontok nálam mindig másodlagosak. Nem is kezelem vállalkozásként. Így önmagam számára is megfogalmaztam, nem szeretném a jógát továbbra sem megélhetésként kezelni. Nem titok, sokat áldozok a fejlesztésére és a menedzselésére. Ha üzletileg nézem, sokkal üzletiesebben kellene csinálni, odafigyelni a cash-flow-ra és sok egyéb befektetési szempontra. Úgy döntöttem, nem kockáztatom a pandémia közepén azt, hogy a jógára hirtelen a család egyetlen megélhetési forrásaként tekintsek. Ez a forgatókönyv pár hét leforgása alatt teljesen elvetődött.

A válaszom: az elfogadás

Így az én válaszom erre a helyzetre az volt, hogy valójában az Élet azt kéri tőlem, hogy amiről azt gondoltam, hogy lehetetlen, azt is megmutassa, hogy meg tudom csinálni – természetesen csakis Isten (vagy hívhatjuk Univerzumnak is) segítségével. Nagyon mély levegőt vettem és rábíztam magam az Életre (Istenre). És azt mondtam, ha ezt kéred, akkor segíts!

Segített, de ehhez minden nap kapcsolatban kellet maradnunk.

Ez volt a tanulság, minden egyes pillanatban kapcsolatban maradni a legbensőbb énemmel, azaz Istennel, az Univerzummal.

Így mentem vissza a főállásomba, folytattam az Online Jóga Akadémia működtetését, a Himalájai Tradíciónál a 3. évet befejeztem és a 3 éves vizsga előtt álltam – amik mellett egy családot is működtettünk, két kisgyermekkel. Ők maradtak utoljára itt a sorban, de ők voltak az elsők. Aki családot üzemeltet, tudja, hogy a családra szánt idő sosem elég, végtelen mennyiségű időre lenne szükség.

Ahogy említettem, ez az év lemerített. Viszont a fentiek még mindig „menedzselhetőek” lettek volna egy segítő férjjel, fejlett időmenedzsmenttel. Nem tudtam, hogy ennél sokkal nehezebb történések érkeznek később.

Miért volt szükségem erre az évre és erre a tapasztalatra – kérdeztem sokszor magamtól.

Magában a tapasztalatban volt a válasz: azért tudtam vagy „kellett” végigélni, végigcsinálni ezt az évet, mert a tanítás az volt, hogy „maradj kapcsolatban a benned lévő Istennel”. Mindig a következő lépésre fókuszáltam. Azért merültem le, mert mégis sokszor aggódtam és féltem. Tehát ez a kettősség ott volt végig. Minél nagyobb az elvárás és a feladat, annál kevésbé hisszük el, hogy meg tudjuk csinálni, vagy hogy ebben is megkapjuk a kellő segítséget. Pedig megkapjuk, megkaptam. A bízni és hinni és a félelem és aggódás felváltva kerülgetett.

Ez az év is hozzásegített, megerősítette azt a hitet és bizonyosságot, hogy

 • minden pillanatban lehetsz boldog, akármi is történik – hiszen az a pillanat a Tiéd, az elméd a Tiéd. Ezen tapasztalatairól ír Edith Eva Eger A döntés című könyvében, amelyet szintén ezen időszak alatt olvastam.
 • minden szándékkal történik – így bízz a történésekben.
 • vannak időszakok, amikor bele kell állni és „csinálni” a dolgokat, nem gondolkozni, hanem bízni és tenni és csak az adott pillanatban lenni. Ez az, amikor nincs időd aggódni, amikor a tervet éppen végrehajtod és mindig csak a következő lépésig látsz, mégis bízol, hogy minden jól alakul. Valójában ilyenkor tapasztaljuk meg igazán a „jelen lenni”-t.
 • a káoszban is megvan a rend (A káoszt a Viskó című könyvben fraktálnak nevezi az író. A fraktál az, amikor vágyunk a rendre, de valójában mindig egyfajta szisztematikus felsőbb erő általi rendezetlenség, azaz fraktál, vesz minket körül).
 • magadra is figyelj, állj meg, akár csak figyeld a légzésed, minden reggel töltsd fel magad tudatosan, figyelj az energiáidra.

 

Szóval úgy döntöttem, pozitív elmével állok az új kihívások elé. Valóban – ahogy 2018 előtt is  – gyermekes dolgozó anya leszek, akinek a jóga a hobbija és jógával tölti fel magát egy nagyon fárasztó nap előtt és után. Ezt megosztja, hogy mások épülését is támogassa. A jóga szellemisége, amelyet  minden napra magammal vittem, nagyon sokat segített.

Így csillogó szemekkel megérdeklődtem, vissza tudok-e egyáltalán menni. Nagyobb esélyt adtam annak, hogy nem. Így nagyon meglepett, hogy 1 héten belül vártak, pedig én csak hetek múlva tudtam menni. Ez is egy újabb bizonyíték volt, hogy a „céljaim beteljesítéséhez” valamiért nekem erre a „tapasztalatra van még szükségem”. Akkor úgy láttam, ezek a tapasztalatok lesznek, amelyeket ez az új helyzet hoz:

 1. hogyan tudom az energiáimat magasan tartani egy tényleg „elfoglalt” környezetben
 2. hogyan tudom a szellemem tisztán tartani
 3. hogyan tudom az agyhullámaim a megfelelő szinteken befolyásolni egy-egy feladatnak megfelelően (béta, alfa, théta, delta)
 4. hogyan tudok lelkileg is helytállni egy ilyen terhelő környezetben
 5. hogyan tudok az anyukaság és a feladatok között váltani
 6. hogyan tudom a feladatokat kiadni a kezemből. Hogyan tudok megbízni másokban és segítséget kérni. Ez igaz volt az Online Jóga Akadémia és a család terén is. Megszerveztem, hogy amit csak lehet, más végezzen. Hozzáteszem, ez nem csak az én fejlődésemet szolgálta, hanem a környezetemét is. A fiaim sokat segítenek a háztartásban, a férjem nagy részt vállal a ház és háztartás körüli teendőkből. Az Online Jóga Akadémiában pedig egy tündéri csapat vesz körbe. Már ezt önmagában nagy élmény volt megtapasztalni, hogy úgymond muszáj vagyok bevonni és megtanítani őket egy-egy feladatra és élvezni a csodás munkájukat.
 7. számos önfejlesztő és önmenedzselő módszert és eszközt próbáltam ki, amelyek segítettek visszatalálni a középpontomba és megtalálni a csendet, az egységet.

Tehát visszamentem és egy új fejezet indult el az életemben. Már ekkor is tudtam, hogy nem lesz egyszerű, hiszen megvolt az élmény az első gyermek utáni visszatérésről. Nagyon nehéz egyszerre fejben előre lemenedzselni egy napot a munka és a gyerekek szemszögéből is. És akkor még hol vagyunk mi ebben a folyamatban, igaz? A várakozásaim alapján nehezebb időszakra számítottam. Utólag azért volt ez könnyebb, mert már tudtam, mire számíthatok. Számítottam az első bölcsis náthára, a beszoktatásra, arra, hogy zsonglőrködni kell az idővel, váltani tudni kell az életterületek között, stb.

Tehát a nyár, az első hónapok, habár fárasztóak voltak, de még minden reggel magas energiaszinten indult, csillogó szemmel, pozitív elmével. Emlékszem, hogy minden nap emlékeztettem magam arra, hogy amit az elmémből sugárzom, az hatással van a környezetemre. Azaz az elmémmel teremtem a valóságom. Így saját magam és az elmém igyekeztem pozitívan tartani és ezt sugározni.

Nagyon jó élmény volt, hogy furcsa és korábban nehéznek tűnő helyzeteket is egész könnyedén vettem. Persze ez nem történhetett volna meg valódi odafigyelés és felkészülés nélkül.

Azt véletlenül sem szeretném sugallani, hogy ha te egyszer eldöntöd, hogy mostantól mindig felkészült leszel szellemileg, lelkileg, akkor az egy örökké tartó folyamat lesz. Nem, nem lesz az.

Erre minden órában fel kell készülni. Ezért javasolja a jóga az 1 perces meditációt minden tevékenység előtt, a légzésfigyelést és a folyamatos érzelmi tisztítást. Ezekről majd később….

Folytatás következik….

Ha lemaradtál volna az előzményekről,

Az első cikket itt tudod elolvasni az online jóga blogon:
Voltatok már lemerülve? Töltődjünk együtt!

A második cikket pedig itt éred el:
Miért nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy én “programoztam”?

Szeretettel, Mevu

 

Ha szeretnél hasonló személyes vagy jógafilozófiai tartalmaimról elsőként értesülni, iratkozz fel hírlevelünkre!

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia