Kategória: Jógáról

Voltatok már lemerülve? Töltődjünk együtt

2021 augusztus 10.

Szerző: MEVU

Stresszkezelés – jógával és más módszerekkel

Sziasztok!

Úgy érzem, nagyon le vagyok merülve, így 2021 nyarára. Itt az ideje, hogy önmagamat újratöltsem. Ehhez a folyamathoz csatlakozhattok és töltődhetünk együtt, ősztől. Mondhatnám azt, hogy véletlenül tolódott áprilisról őszre ez az újratöltekezés, de nem véletlen. Az energia-menedzsment tanfolyam keretében a jóga és a nyugati világ filozófiai tanításait vesszük át, valamint érkeznek az energiaháztartást harmonizáló Himalájai Tradíció szerint összeállított (fizikai) jógagyakorlatok és tanfolyamok. (Részletek később.) Olyan módszereket osztok meg, amelyek nekem segítettek. A lényeg azonban nem a módszereken van, leginkább nem a módszereket szeretném átadni, hanem annak a folyamatnak a megfigyelését és megértését, ami a megbetegedés, lemerülés és a gyógyulás vagy feltöltődés mögött zajlik.

Azzal kezdem, mivel is merültem le, milyen történések vezettek a lemerülésemig, hogyan reagáltam ezekre, hogyan sikerült „lemeríteniük”, milyen hatása volt ennek a testemre és szellememre. Majd milyen „módszerekkel” igyekszem a folyamatot visszafordítani.

Ahogy végignéztem ezen az éven, megállapítottam, hogy életem egyik legnehezebb éve volt, viszont azt is elmondhatom, hogy talán még nem tanultam ennyit egy év alatt, és nem ismertem meg ennyi új módszert. Hihetetlen egy év volt. Most összegzem és reflektálok. Ezekkel a tapasztalatokkal igyekszem erősebb és ellenállóbb lenni. Mert ami megtörtént, az lenyomatot képez bennünk – az agyunkban, az izmainkban és a  lelkünkben is -, tehát ezzel a tapasztalattal megyünk tovább.

Erről a feltöltődési és gyógyulási folyamatról, gondolatokról szeretnék írni nektek a következő hetekben.

2017-től 2020-ig tudatosan egy rendszerre fókuszáltam annak érdekében, hogy egy rendszert mélyen elsajátítsak és begyakoroljak. Így könyvek és gyakorlás szintjén is a Himalájai Tradíciót követtem. Nagyon sokat adott ez. Az életemnek egy olyan szakaszában kaptam, amikor volt lehetőségem a tanítás befogadására. Itthon voltam a második gyermekemmel, aki miatt ugyan elfoglalt voltam, de elmében mégis „friss”, „befogadó” és „nyitott”.  Így az anyukaságomat átszőtte a Himalájai Tradíció tanítása.

Most 2021-től újra kifelé fordult a figyelmem és újra „érzékelem” a „modernkori legújabb kutatásokat”, amelyek – mindig megállapítom – nem mondanak mást, amit az ősi rendszerek is. Újra és újra fogalmazzuk a lényeget, sőt, ma már kimérjük és „bebizonyítjuk”, hogy ez így van. Itt elsősorban az öngyógyító módszerekre gondolok és arra, mennyire fontos a saját egészségünk szempontjából is elménk tisztasága.

Nagyon örülnék, ha Ti is megosztanátok a saját történeteiteket. Így ha van kedvetek, akár anonim vagy a saját nevetekkel írjatok nekünk. Ide írhattok: onlinejogaorak@gmail.com, a tárgyba írjátok be, hogy „Saját történetem (lemerülésem, gyógyulásom, tanulságom)”.

 

Szeretettel, Mevu

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

Neked van már OJA előfizetésed, amellyel minden programom a tiéd lehet? 

videótár relaxtár online jóga
MomYoga_Klub_havi tagság online joga
videotar online jóga
Mini Jóga Akadémia online jóga
változom program online jóga
Boldog babavárás kismamajóga online tanfolyam
Relaxáció, meditáció tanfolyam

Mindezt észvesztő áron: 5 200 Ft/hó.

 

Olvass más bejegyzéseket is!

MomYoga - Online Jóga Akadémia
MoMYoga Klub

Iratkozz fel!

Kérd a blogértesítőt és az ajándék stresszoldó videót!

You have Successfully Subscribed!