Kategória: Jógáról

Jógaélmények Evelintől

2021 február 2.

Szerző: MEVU

Mik a fő kihívások az életedben?

Evelin vagyok, 32 éves, tanító néni, alkotó-fejlesztő, fejlesztő pedagógus, meseszakpedagógus. Ezzel a három végzettséggel érzem azt, hogy oda jutottam, ahová már évek óta szerettem volna. Nagyon szeretek gyerekek közt és velük dolgozni, és az 5 év tanítás után most reményeim szerint fejleszthetem készségeiket, képességeiket. Valamint foglalkozhatok velük a mesefoglalkozások keretein belül is.

Jelenleg nem dolgozom, már ez is egy kihívás, hiszen ebben a helyzetben másokra vagyok most utalva. De sok jó ember áll mellettem, a családom és a párom is, akit öt hónapja ismertem meg. A másik dolog (kihívás), hogy munkát találjak Miskolcon fejlesztő pedagógusként. Ezügyben már tettem lépéseket és jó híreket kaptam, így bízom egyrészt saját magamban, hogy sikerül és a jó sorsomban is, hiszen miért is gondolkodnék a másik irányba. Az életemben eddig hallott és tanult spirituális elméleteknek megfelelően (ide tartozik a lassan másfél éve tartó jógázás is Mevuval) hiszek abban, hogy én tudom alakítani az életemet, ha elég pozitív hozzáállást és gondolatot indítok el magamban. Ez ebben az évben nagyon megmutatkozott. (munkahelyváltás, pártalálás)

Milyen támogatásokra van szükséged?

Legfőképpen a szívemhez közel állók, tehát a szüleim, párom, testvérem, nagymamám támogatására. Rájuk bármiben számíthatok, ezért nagyon fontosak nekem. Mivel tőlük megkapom azt a törődést és szeretetet, amire szükségem van, nem érzem hiányát semminek sem. 

Hogyan építed be ezeket az elemeket az életmódodba?

Ami segítség még, azok a hobbijaim, amik ki tudnak kapcsolni megfelelő mélységben. Ezek otthon végezhető tevékenységek. Ilyen az olvasás (jelenleg most magyar és külföldi népmeséket, valamint Joanne Harris Csokoládé című könyvét olvasom); a színezés, ami csodálatos kreatív erőket mozgat meg bennem és további alkotásra ösztönöz. Johanna Basford színezői azok, amik mindig elbűvölnek és nekem találták ki).

És nem utolsósorban a jóga az, ami a testemnek adja meg azt az érzést, amire legjobban szüksége van. Alapvetően ideges típus vagyok, és talán ezért is kedvenceim a gerincre irányuló gyakorlatok. Már a legelején az elcsendesedésnél érzem azt, hogyan múlik a feszültség. Nagyon jólesik a nyújtás, a hajlás. Igyekszem mindennap változatosan gyakorolni a többi programot is, ill. a napüdvözlettel való felkelést. Talán addig fel sem kelek igazán, míg el nem végeztem. 😊

Melyik a kedvenced, hogy hatnak rád ezek a gondolatok, eszközök?

Valóban nagy előnye a jógának, hogy itthon is végezhető, bármilyen tevékenység közben, pihenésképpen. Ekkor leginkább a rövid programokat és a nadi shodana légzést iktatom be. Valamint koncentráláshoz a fa pózt választottam már többször is. A hatás sem marad el, hiszen a fejem is kitisztul és mivel nap mint nap foglalkozom vele, egyre jobb volt a hónapok, hetek múlásával a közérzetem. De kihatott a személyiségemre is, vagyis határozottabb lettem és jobban figyeltem azt, hogy legbelül mi is lenne a legjobb nekem és az élet különböző területein. Valahol innen jött az is, hogy váltsak munkahelyet.

Szeretem a jógában, hogy önszeretetre és kitartásra nevel, és ha igazán megfigyelem nagyon jól frissít és fejleszti a belső ént.

Mit szeretsz abban a rendszerben, amit végzel?

Számomra a rendszeresség fontos dolog, mert segít rendben tartani a dolgokat, bár még így is előfordul, hogy elcsúszok. De jó érzés volt megkapni minden héten az aktuális tananyagot, amit szívesen tanulmányoztam és elraktároztam belőle, ami épp jól jött az adott helyzetemben. A stresszkezelési technikákról szóló rész különösen jól jött, bár tudtam volna erről így korábban, sokat segített volna. De ezek után viszont könnyebb lesz. Most szerencsére jó ideje nincs már meg az a stressz az életemben, ami azelőtt kitette a napjaimat. Ezért kellett váltanom, mert úgy éreztem nem tudom már kezelni. A döntésemet nem bántam meg.

Amikor belépek a MOMYOGA klubba, ott mindig az a nyugalom fog el, amire szükségem van. Ez egy más világ, más, de nagyon kellemes és megnyugtató felület, ahol már azzal is relaxálok, ha ott böngészek, olvasok. Pont az a jó benne, hogy ott a lélek működéséről tanulhatunk és fejleszthetjük azt. Megismerhetünk új nézőpontokat, olyan tanításokat, amikről azelőtt nem hallottam, hallottunk.

Az oldal könnyen kezelhető, egyszerű, igényes, tartalmas, színvonalas és minőségi dolgokat talál az, aki belép ide.

Köszönöm!

Miben vagy más egy évvel ezelőtthöz képest? Mi változott szerinted?

Egy évvel ezelőtt még volt bennem és körülöttem egy szorítás. Egyáltalán nem éreztem jól magam az iskolában, ahol dolgoztam. Mégis mindennap el kellett viselni helyzeteket és embereket. Biztos pontom, csak az otthonom volt. Már annyira szorongtam, hogy enni sem tudtam rendesen. Ezért volt számomra áldás az, hogy márciusban átálltunk online tanításra. Akkor kezdett nyugodtabbá válni az életem, és jobban tudtam figyelni a belső hangjaimra is, lassan meghallottam őt is. Egy éve még zaklatott voltam, nyugtalan. Mára ez eltűnt, és kialakult egyfajta béke a mindennapjaimban, amitől az érzésvilágom is átalakult. Be tudtam vonzani olyan érzelmeket is, amiket addig nem tudtam, mert a szorongás és a nyugtalanság mindent betöltött bennem. Ezeket mindenki látta rajtam.

Azt vontam le ebből az időszakból, hogy talán a legfontosabb az, hogy az ember jól legyen lelki szinten. Mert akkor a teste is jól lesz. Gondját kell viselni a testemnek, amiben a jóga sokat segített. Segített egyensúlyt teremteni. Közben egy másik nagy előnyöm is származott ebből az élethelyzetből: megtanultam sütni! A péksüteményeken át a krémes sütikig sokféle receptet próbáltam ki, sikerrel. Ez is egyfajta meditáció volt nekem.

Számomra az elmúlt év sok örömteli napot rejtett magában, sok olyan élményt, amire már régóta vágytam.

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia