Kategória: Jógáról

Jógaélmények Evelintől 2.

2021 február 19.

Szerző: MEVU

Az elmúlt egy évben nagyon sokat jógáztam, lehetőleg aktívan az adott tananyagokban szereplő videókra. Mindegyiket szeretem, de kiváltképp azokat a gyakorlatokat, amik a gerincre hatnak. Nálam ezek az abszolút nyerő pózok. El is magyarázom, miért. Pedagógusként sajnos rá kellett jönnöm, hogy nemigazán nekem való az egész napos oktató-nevelő munka így ebben a formában, a mai oktatásban. Az évek alatt csak gyűltek a gondjaim, érzéseim és belülről egyre nőtt a feszültség, amit nem tudtam kezelni. De még időben észbekaptam, ekkor már jógáztam Mevuval, próbáltam minél többször magamra figyelni, lélegezni. Újra egyensúlyba hozni az idegrendszeremet. Ez legtöbbször sikerült, de sajnos sokszor eltelt néhány nap, és a mókuskerék kezdődött elölről. Ekkor már tudtam, hogy számomra csak egy gyökeres változtatás lehet a kulcsa a dolgoknak. Az állásom „ment”, a jóga maradt a mindennapjaim része. Azóta, hogy megtettem a szükséges lépéseket, sokkal jobbá vált az életem és ehhez a rendszeres jógázások is nagyban hozzásegítettek.

 Egy különleges állapot, mikor végzem a gyakorlatokat. Jó is lenne mindig abban az emelkedett lelki állapotban maradni, hozzon bármit is a nap. De ez egy tanulási folyamat. Az is innen fogalmazódott meg bennem, hogy a problémáim nagy része abból eredt, hogy nem foglalkoztam önmagammal. Mindig csak rakódtak rám a napi dolgok, de megoldásuk nem volt, emiatt egyre rosszabbul éreztem magam. Most már egészen más a helyzet, szeretek magamra figyelni, jó üzeneteket kapok, a jóga belülről tesz rendet bennem, ami a fizikai testemre is természetesen pozitív hatással bír.

Számomra fontos üzenet volt, hogy az idegrendszer nem elhanyagolható a mindennapjaimban. Sőt, a legjobb, amit tehetek, ha mindennap foglalkozom vele. Ezért választom gyakran a napi beosztásomnak megfelelő hosszúságú gerincre irányuló gyakorlatokat. Sosem bánom meg. Teljes felüdülést érzek és mintha újraindították volna a rendszert bennem. 😊

Nyitott lennék további ilyen pózokra a meglévő ismereteken kívül is. Szívesen tanulnék még az idegrendszer védelméről, spirituális szempontból is.

Köszönöm.

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia