Jógatippek #9 – Relaxáljak vagy meditáljak?

2022 augusztus 24.

Szerző: MEVU

Relaxáljak vagy meditáljak?

Ez egy nagyon jó kérdés. Sokszor jön fel ez a kérdés. A relaxációt fekve végezzük a meditációt ülve. A relaxáció megelőzi. Tehát úgymond az egész a jóga első hat hét lépcsője ellazítja a testet, és gyakorlatilag a relaxáció ebben egy lépés, hogy tudatosan ellazítjuk a testet, és úgymond egy alfa állapotban egy mély állapotba visszük a szervezetet, ahol a keringés javul, minden feszültséget elenged a szervezet, és ez teremti meg a lehetőségét a meditációnak. De először ezt a relaxációt végezzük, ennek is számtalan rövidebb módja, számtalan módja van, és van egészen 60-70 perces relaxáció, amikor már az összes ízületi pontot és összes energetikai pontot bevonjuk a 61 pontos relaxációban.

A relaxáció az nem meditáció

Tehát a relaxációban a lazítás a cél, de már ez is egy tisztább elmeállapotot hoz létre. A meditációt azért végezzük ülve helyes üléssel és tartással, mert a gerinc tövéből a fő energiavezetéken áramlik felfelé az energia. Ida és Pingala nádik keresztezik ezt a fő susum energiavezetéket, és ez az ülés engedi, vagy teszi ezt lehetővé.

Viszont itt is fontos, hogy kényelmes legyen az ülés, és ne legyen feszültség a testedben. Tehát egy alapja a jó meditációnak a kényelmes ülés. És majd be is fejezem, mert az én mesterem megérkezett.

Nézd meg a cikk tartalmát videón is!

Vagy hallgasd meg!

onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga relaxacoa meditacio

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia