Kategória: Jógáról

Online jóga gyakorlatok kezdőknek – Ingyenes jóga videók – Bemelegítés ülő helyzetben

2020 október 17.

Szerző: MEVU

Ebben a sorozatban a jóga ászanákat tanulhatod meg online. Itt találod a leírásukat, a videóban pedig megnézheted, hogyan csináld.

Bemelegítés ülő helyzetben

Ebben a gyakorlatban bemelegítjük az izmaidat. Ülj kényelmesen, laza keresztezett ülésben, húzd ki magad, vállaidat forgasd hátra és lefelé, tedd ki a bal kezedet magad mellé, emeld fel a jobb kezedet, és kilégzésre dőljél balra, nyújtózz bele, belégzésre gyere középre. Emeld fel a bal kezedet, kilégzés kettő jobbra, belégzés, kilégzésre dőlj balra, belégzés, kilégzésre dőlj jobbra, belégzés, kilégzésre dőlj balra, és nyújtózz bele. Légzés-szinkronnal csináld a gyakorlatot. Belégzés, kilégzés, és nyújtózz meg, nyújtsd az egész oldaladat, így bemelegszenek a derékkörüli izmok, nyújtózik a gerinced, sőt, egyre jobban le tudsz hajolni oldalra. Próbáld meg letenni az alkarodat, majd közelíteni a könyöködet a talajhoz.

Kilégzés, belégzés, kilégzés, belégzés, kilégzés.

Engedd le a kezed. Most emeld fel mindkét kezed, nyújtóz fölfelés, és csavarodj hátrafelé balra, és kilégzésre tedd le az ujjhegyeid et. Csavarodj, nézz jobbra hátra el. Belégzés, és kilégzésre csavarodj, nézz el a vállad fölött. Belégzés, kilégzés. Csavarodj el hátrafelé, és nézz el a vállad fölött. Belégzés, kilégzés 2x. Emeled a karod, csavarod a gerincet, emeled a karod, csavarod a gerincet, emeled a karod, elnézel a vállad mögött, emeled a karod és elnézel a vállad mögött, és jólesően bemelegítetted az egész gerincedet.

Most fogd meg a nagylábujjaidat, kényelmesen, és nyújtsd ki a bal lábadat, amennyire tudod. Feszítsd meg a combizmodat, hogy kímél a térdízületedet, így nem nyúlna k túl, nyújtózz a lábaddal. Ha esetleg nem éred el a lábujjad, akkor egy heveder segítségével is átkarolhatod a lábfejedet, vagy megfoghatod a bokádat vagy a lábszáradat. Nyújtsd a lábad, nyújtózz bele, bemelegíted a láb izomzatát, sarkadat told el magadtól. Kilégzésre emeld a lábad, távolítsd a sarkad, kilégzésre távolítsd, belégzésre hoz közelebb. Lazán keresztezd a lábaidat, és pihenj. Készen vagyunk a bemelegítéssel.

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Neked van már Energia&Harmónia Klub előfizetésed, amellyel minden programom a tiéd lehet? 

relaxacios es meditacios videotar
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga anya
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogavaljobbanmegy
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogaakademia
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogatanfolyam valtozom
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga kismamajoga kismama
himalajai jogaorak felvetelei
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga idomenedzsment jogatanfolyam

Mindezt észvesztő áron: 8 900 Ft/hó.

 

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia