Kategória: Jógáról

Online jóga gyakorlatok kezdőknek – Ingyenes jóga videók – Bemelegítés ülő helyzetben

2020 október 17.

Szerző: MEVU

Ebben a sorozatban a jóga ászanákat tanulhatod meg online. Itt találod a leírásukat, a videóban pedig megnézheted, hogyan csináld.

Bemelegítés ülő helyzetben

Ebben a gyakorlatban bemelegítjük az izmaidat. Ülj kényelmesen, laza keresztezett ülésben, húzd ki magad, vállaidat forgasd hátra és lefelé, tedd ki a bal kezedet magad mellé, emeld fel a jobb kezedet, és kilégzésre dőljél balra, nyújtózz bele, belégzésre gyere középre. Emeld fel a bal kezedet, kilégzés kettő jobbra, belégzés, kilégzésre dőlj balra, belégzés, kilégzésre dőlj jobbra, belégzés, kilégzésre dőlj balra, és nyújtózz bele. Légzés-szinkronnal csináld a gyakorlatot. Belégzés, kilégzés, és nyújtózz meg, nyújtsd az egész oldaladat, így bemelegszenek a derékkörüli izmok, nyújtózik a gerinced, sőt, egyre jobban le tudsz hajolni oldalra. Próbáld meg letenni az alkarodat, majd közelíteni a könyöködet a talajhoz.

Kilégzés, belégzés, kilégzés, belégzés, kilégzés.

Engedd le a kezed. Most emeld fel mindkét kezed, nyújtóz fölfelés, és csavarodj hátrafelé balra, és kilégzésre tedd le az ujjhegyeid et. Csavarodj, nézz jobbra hátra el. Belégzés, és kilégzésre csavarodj, nézz el a vállad fölött. Belégzés, kilégzés. Csavarodj el hátrafelé, és nézz el a vállad fölött. Belégzés, kilégzés 2x. Emeled a karod, csavarod a gerincet, emeled a karod, csavarod a gerincet, emeled a karod, elnézel a vállad mögött, emeled a karod és elnézel a vállad mögött, és jólesően bemelegítetted az egész gerincedet.

Most fogd meg a nagylábujjaidat, kényelmesen, és nyújtsd ki a bal lábadat, amennyire tudod. Feszítsd meg a combizmodat, hogy kímél a térdízületedet, így nem nyúlna k túl, nyújtózz a lábaddal. Ha esetleg nem éred el a lábujjad, akkor egy heveder segítségével is átkarolhatod a lábfejedet, vagy megfoghatod a bokádat vagy a lábszáradat. Nyújtsd a lábad, nyújtózz bele, bemelegíted a láb izomzatát, sarkadat told el magadtól. Kilégzésre emeld a lábad, távolítsd a sarkad, kilégzésre távolítsd, belégzésre hoz közelebb. Lazán keresztezd a lábaidat, és pihenj. Készen vagyunk a bemelegítéssel.

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia