Kategória: Jógáról

Online jóga gyakorlatok kezdőknek – Ingyenes jóga videók – Fejet a térdhez – nyújtózkodás oldalra

2021 január 24.

Szerző: MEVU

Ebben a sorozatban a jóga ászanákat tanulhatod meg online. Itt találod a leírásukat, a videóban pedig megnézheted, hogyan csináld.

Fejet a térdhez oldalra nyújtózkodásParsvottanasana

Ez a gyakorlat fogyasztó és méregtelenítő hatású. 

Állj egyenesen, majd lépj ki nagy terpeszbe. Párhuzamosítsd a belső talpéleidet, kulcsold össze a hüvelykujjaidat, és emeld a karjaidat a magasba. Vállaidat forgasd hátrafelé, közben emeld a szegycsontod. Forgasd be jobb lábfejedet 60 fokkal, a bal lábfejedet pedig teljesen ki. 

Majd forgasd el a csípődet is. A két csípőlapátot hozd egy vonalba. Ha szükséges, lépj a hátsó lábaddal úgy, hogy kényelmes legyen a lábtartás. Nyújtózz fölfelé az összekulcsolt kezeddel, majd csigolyáról csigolyára hajolj előre, tedd le az ujjhegyeidet a talajra, vagy ha nem érnek le a kezeid, akkor egy-egy könyvre vagy egy-egy jógatéglára is helyezheted a kezdet, vagy végső esetben a lábszáradat is. Közben a homlokodat közelítsd a lábszáradhoz, és engedd, hogy a gravitáció húzza lefelé a gerincedet, és közeledjen a homlokod a lábszáradhoz. 

Lélegezz egyenletesen, közben távolodnak a csigolyáid. Feszítsd meg a combizmaidat, hogy kíméld a térdízületeidet. Talpadat nyomd a talajba.

Majd tedd csípőre a kezed, és lassan, csigolyáról csigolyára emelkedj vissza. Forgasd vissza a lábfejeidet, igazítsd meg a terpeszt. Belső talpéleid legyenek párhuzamosak. Majd kulcsold a hüvelykujjaidat, most a másik hüvelykujjad legyen fölül. Forgasd be a bal lábfejedet és forgasd ki teljesen a jobb lábfejedet. Lépj ki a hátsó lábaddal, a két csípőlapátot hozd egy vonalba, nyújtózz fölfelé a karoddal és a gerinceddel is. Ha jól megnyújtóztál, akkor csigolyáról csigolyára hajolj előre, tedd le az ujjhegyeidet a talajra vagy a jógatéglákra vagy a könyvekre, majd hagyd, hogy kellemesen nyújtózzon előre a gerinced, homlokod pedig közeledjen a lábszáradhoz.

Lélegezz egyenletesen. Combizmodat feszítsd meg, hogy kíméld a térdízületedet. Majd tedd csípőre a kezed, és csigolyáról csigolyára emelkedj föl. Forgasd vissza a lábfejeidet, és sasszézva állj vissza középre. Lélegezz egyenletesen.

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia