Kategória: Jógáról

Online jóga gyakorlatok kezdőknek – Ingyenes jóga videók – Fejet a térdhez – nyújtózkodás oldalra

2021 január 24.

Szerző: MEVU

Ebben a sorozatban a jóga ászanákat tanulhatod meg online. Itt találod a leírásukat, a videóban pedig megnézheted, hogyan csináld.

Fejet a térdhez oldalra nyújtózkodásParsvottanasana

Ez a gyakorlat fogyasztó és méregtelenítő hatású. 

Állj egyenesen, majd lépj ki nagy terpeszbe. Párhuzamosítsd a belső talpéleidet, kulcsold össze a hüvelykujjaidat, és emeld a karjaidat a magasba. Vállaidat forgasd hátrafelé, közben emeld a szegycsontod. Forgasd be jobb lábfejedet 60 fokkal, a bal lábfejedet pedig teljesen ki. 

Majd forgasd el a csípődet is. A két csípőlapátot hozd egy vonalba. Ha szükséges, lépj a hátsó lábaddal úgy, hogy kényelmes legyen a lábtartás. Nyújtózz fölfelé az összekulcsolt kezeddel, majd csigolyáról csigolyára hajolj előre, tedd le az ujjhegyeidet a talajra, vagy ha nem érnek le a kezeid, akkor egy-egy könyvre vagy egy-egy jógatéglára is helyezheted a kezdet, vagy végső esetben a lábszáradat is. Közben a homlokodat közelítsd a lábszáradhoz, és engedd, hogy a gravitáció húzza lefelé a gerincedet, és közeledjen a homlokod a lábszáradhoz. 

Lélegezz egyenletesen, közben távolodnak a csigolyáid. Feszítsd meg a combizmaidat, hogy kíméld a térdízületeidet. Talpadat nyomd a talajba.

Majd tedd csípőre a kezed, és lassan, csigolyáról csigolyára emelkedj vissza. Forgasd vissza a lábfejeidet, igazítsd meg a terpeszt. Belső talpéleid legyenek párhuzamosak. Majd kulcsold a hüvelykujjaidat, most a másik hüvelykujjad legyen fölül. Forgasd be a bal lábfejedet és forgasd ki teljesen a jobb lábfejedet. Lépj ki a hátsó lábaddal, a két csípőlapátot hozd egy vonalba, nyújtózz fölfelé a karoddal és a gerinceddel is. Ha jól megnyújtóztál, akkor csigolyáról csigolyára hajolj előre, tedd le az ujjhegyeidet a talajra vagy a jógatéglákra vagy a könyvekre, majd hagyd, hogy kellemesen nyújtózzon előre a gerinced, homlokod pedig közeledjen a lábszáradhoz.

Lélegezz egyenletesen. Combizmodat feszítsd meg, hogy kíméld a térdízületedet. Majd tedd csípőre a kezed, és csigolyáról csigolyára emelkedj föl. Forgasd vissza a lábfejeidet, és sasszézva állj vissza középre. Lélegezz egyenletesen.

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Neked van már Energia&Harmónia Klub előfizetésed, amellyel minden programom a tiéd lehet? 

relaxacios es meditacios videotar
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga anya
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogavaljobbanmegy
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogaakademia
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogatanfolyam valtozom
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga kismamajoga kismama
himalajai jogaorak felvetelei
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga idomenedzsment jogatanfolyam

Mindezt észvesztő áron: 8 900 Ft/hó.

 

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia