Kategória: Jógáról

Online jóga gyakorlatok kezdőknek – Ingyenes jóga videók – Kobra

2020 november 19.

Szerző: MEVU

Ebben a sorozatban a jóga ászanákat tanulhatod meg online. Itt találod a leírásukat, a videóban pedig megnézheted, hogyan csináld.

Kobra – Bhujangasana

Alaposan masszírozza a gerincedet, és élénkíti az idegrendszered működését.

Feküdj a hasadra. Lábaidat tedd egymás mellé. Lábaidat igazítsd be: emeld fel a jobb lábadat, és forgasd be a jobb lábfejed. Emeld fel a bal lábadat, és forgasd be a bal lábfejed. Tedd a tenyeredet a vállad alá. Könyököd szorosan legyen magad mellett. A válladat forgasd hátrafelé és húzd lefelé. A lapockáid érjenek össze. Csigolyáról csigolyára emelkedj föl. Először a nyaki csigolyák, majd a felsőháti csigolyák, majd a középháti csigolyák kapcsolódnak be a munkába. Amennyire csak lehet, a hátizmok segítségével emelkedj, és csak a legkésőbb segítsen a kezed. Csigolyáról csigolyára, lassan gyere le. Minél lassabban jössz le, annál jobb. Újra finoman, lassan told fel magad. Szemed 60 fokos szögben fölfelé néz picit. 

Majd lassan gyere le, csigolyáról csigolyára. Figyeld meg, ahogy az egyik csigolya masszírozza a másikat. Végig ügyelj arra, hogy a könyököd szorosan magad mellett legyen, a válladat pedig forgasd hátrafelé. A lapockáid így összeérnek.

Még egyszer, lassan gyere föl. Farizmaidat feszítsd meg, combizmaidat feszítsd meg, így nyújtózol hátrafelé is a lábaiddal. Fejtetőddel nyújtózol felfelé. Gerinced mindkét irányba nyújtózik. Tenyeredet nyomd a talajba.

Szépen, csigolyáról csigolyára lassan gyere le. Tedd a kezeidet magad mellé, és pihenj.

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia