Kategória: Jógáról

Online jóga gyakorlatok kezdőknek – Ingyenes jóga videók – Szék

2020 december 10.

Szerző: MEVU

Ebben a sorozatban a jóga ászanákat tanulhatod meg online. Itt találod a leírásukat, a videóban pedig megnézheted, hogyan csináld.

Szék – Utkatasana

Tartásjavító és mélyhátizom-erősítő gyakorlat. 

Állj egyenesen, zárd össze a lábaid. Kulcsold össze a hüvelykujjaidat, kezedet emeld a magasba, és forgasd hátra a vállaidat. Hajlítsd be a térded és a combod, mintha egy kis székre ülnél le. A vállaidat forgasd hátrafelé. Nyújtózz felfelé a kezeddel és a fejtetőddel. Nyújtózik az egész gerinced és a karod. Erőteljesen dolgoznak a combizmok. Nyújtod a hátad felső részén lévő izmokat is. 

Belégzéssel emelkedj föl, lassan emeld fel a kezed, és cseréld meg az ujjtartást. Most a másik hüvelykujjad lesz fölül. Újra emeld fel a kezedet, vállaidat pedig forgasd hátrafelé. Hajlítsd be a térded és a combod, mintha egy kis székre ülnél le. Megint billentsd előre a medencédet, hogy kíméld a hátad alsó szakaszát. Nyújtózz fölfelé, és nézz előre. Nyúlik a hátad fölső része, nyúlik az egész gerinced, és dolgoznak a combizmok. Egy belégzéssel gyere föl. Lassan engedd le a kezed, és lélegezz egyenletesen. 

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia