Kategória: Jógáról

5 probléma, ha csak a külvilágra figyelünk

2019 december 9.

Szerző: MEVU

Rosszabb döntések

Kutatások és személyes tapasztalataim is bizonyítják, hogy számunkra kevésbé jó döntéseket hozunk, ha pörgő aggyal, folyamatosan a külvilágra fókuszálva élünk.

 

Megfelelés másoknak és mások általi irányítás

Amikor a kívülről érkező ingerekre, információkra figyelünk, azok automatikusan hatást gyakorolnak a gondolatvilágunkra, érzelmeinkre, testünkre – ezeknek megfelelően szeretnénk cselekedni. Ez egy természetes emberi reakció. Végül is a reklámok célja is az – az ismeretátadáson túl -, hogy addig ismételjék őket, amíg a „hatásuk alá kerülünk” és megvesszük azt a terméket. Ahelyett, hogy körültekintően felmérnénk az igényeinket és tudatosan hoznánk döntést. Tehát mások által leszünk irányítva.

 

Leterhelt idegrendszer, fáradtság

Sokszor fáradtabbnak érezzük magunkat egy átdolgozott nap után, mintha egész nap fizikai munkát végeztünk volna. Mi ennek az oka? Az, hogy az érzékszerveinken keresztül rengeteg információt fogadunk be tudatosan és tudattalanul. Az idegpályák energiavezetékek, amelyek a túl nagy feszültségtől megéghetnek.  Van egy bizonyos információ és energiamennyiség, amelyet be tudnak fogadni és továbbítani tudnak. A felénk érkező információk többsége (ha nem mind) valamilyen érzelmet is létrehoz bennünk. Ez az, ami igazán igénybe veszi a szervezetünket. Ezek feldolgozásához idő és egy másfajta működési mód kell. Ehhez paraszimpatikus idegrendszeri működésre van szükség. Ha az agyhullámokat nézzük, a teljesítés béta agyhullámot igényel, a tanulás alfát, a feldolgozás thétát, a regenerálódás, gyógyulás deltát.

 

Idegrendszeri problémák

Ha túl sokáig egyfajta működésre késztetjük magunkat, akkor ehhez szokik hozzá az egész szervezetünk. Beleértve az agyunk működését is. Bizonyos agyi funkciók, agyterületek aktívabban fognak működni. A kiegyenlítetlen működés problémákat okoz. Erre egy példa, hogy ha sokáig bizonyos érzelmek dominálnak az életünkben, akkor ezek az érzelmi minták lenyomatot képeznek az agyunk működésében is: bizonyos területek működése háttérbe szorul és ez depressziót vagy más pszichológiai jellegű betegségeket okozhat.

 

Saját világunk, saját magunk elvesztése

A külvilágra való fókuszálásunk egyfajta függőséget alakít ki. Ez egy olyan kölcsönhatás, ahol az ingerekre folyamatosan reagálunk, elveszítve a kapcsolatot a saját igényeinkkel, erősségeinkkel, értékeinkkel, amelyek szabadságot adnak nekünk. Amelyek által megélhetjük saját magunkat. Összhangban lehetünk a számunkra igazán fontos dolgokkal. Szívünk szerint választhatunk kapcsolatainkban, mit olvasunk, milyen terméket fogyasztunk, és hogyan gazdálkodunk az időnkkel és az energiánkkal.

Mint az élet minden területén, itt is igaz, érdemes egyensúlyba hozni a két oldalt: mennyire figyelünk kifelé és befelé. Ez nem egy könnyű feladat.

Olvass tovább jógás bejegyzéseimből:

 

Szeretnél feliratkozni az ingyenes MoMYoga Izelítőre? Itt megteheted!

 

A MoMYoga Klub is az
“Online Jóga Akadémia (OJA) előfizetés” része!

Fizess elő ITT !

A Klubról ITT olvashatsz részletesebben.

Ha Klubtag szeretnél lenni, akkor a következő teendőid vannak:

l
Fizess elő az Online Jóga Akadémiánál (Online Jóga Akadémia előfizető)!

Majd e-mailben (onlinejogaorak@gmail.com) írd meg nekünk, melyik nappal szeretnéd, ha elindulna az 52 hetes önfejlesztő program! Vagy várd meg a következő csoportos indulást!

p

További jó hírek és tudnivalók: Mivel a Klubtagság az Online Jóga Akadémia előfizetés (OJA-előfizetés) része, így nem csak a Klubtagságot, de számos más tanfolyamot és videótárat is megkapsz az előfizetésed mellé (lásd OJA előfizetés).

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

Neked van már OJA előfizetésed, amellyel minden programom a tiéd lehet? 

relaxacios es meditacios videotar
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga anya
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogavaljobbanmegy
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogaakademia
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogatanfolyam valtozom
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga kismamajoga kismama
himalajai jogaorak felvetelei
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga idomenedzsment jogatanfolyam

Mindezt észvesztő áron: 5 200 Ft/hó.

 

Olvass más bejegyzéseket is!

MomYoga - Online Jóga Akadémia