A teljes szívvel élő BÁTOR és SEBEZHETŐ

2019 november 25.

Szerző: MEVU

Álmok, seb, küzdelem, szerethetőség, kitartás – hogyan függnek össze?

Észrevettétek már, hogy időnként 1-1 témával egy időben többször találkoztok? A sebezhetőség és a „megerősödve tovább menni” témája ma nagyon időszerű.

Tegnap onnan indult az egész, hogy megint több dolog nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, vagy ahogy elterveztem. A tervek szépek, ideálisak és reálisak voltak. A valóság ettől jobban eltért, mint amit én még kedves mosollyal el tudtam viselni. Természetesen ilyenkor megkeresem az okokat, mit tehettem volna másképp, máshogy. Felelős ember módjára, jó sok fejlesztendő dolgot találtam. Ezek még jobban nyomasztottak. Vettem az erőt, és leírtam a legfontosabbakat.

Majd tudatosítottam magamban, a legfontosabb, hogy visszanyerjem a lendületemet és a jó érzéseimet. Ezen tudatosan dolgoznom kell.

​Majd szerencsére ehhez azonnal megkaptam a segítséget a barátnőimtől, akik hasonló elakadásokról számoltak be. Bosszantó, frusztráló dolgokról, mint a triatlonverseny közben leeső bicikliláncról, a rossz helyen álló irányítókról és a figyelmetlen rajtról. Ezek sok bosszúságot, több perc kiesést okoztak, de a végén helyreállt a rend, és dobogós lett a barátnőm. Fel lehetne adni az első bosszúságnál, például amikor defektes lesz egy kerekünk, de az olyan, mintha kiszúrnánk a másik három kerekünket is.

Miért is kaphatjuk ezeket az érthetetlen, sokszor banális nehézségeket? Talán ha ezek nem lennének, nem értékelnénk annyira a sikert, nem gondolnánk át annyira, mi is történt velünk. Vagy nem edződnénk és tanulnánk meg, mi mindenre érdemes figyelni legközelebb. Egyre erősebbek leszünk az ilyen „bosszúságok” lepergetésében – ami valljuk be, egy nagyon fontos erősség lehet a mai világban.

És maga az, hogy sebzettek vagyunk, megéljük a sebezhetőség érzését, szociálissá tesz minket, nyitottá és elfogadóvá másokkal szemben. Számukra pedig szerethetőbbekké válunk. Hogy milyenné válunk ilyenkor, amikor megtapasztaljuk, hogy sebezhetőek vagyunk? Erről korábban írtam itt.

A sebezhetőség után a kitartásra sarkallva hadd búcsúzzak Daniel Pink által ma küldött idézettel:

„Ne szeress bele az első ötletedbe. Szinte sosem ez lesz kidolgozva.”

“Do not fall in love with your first idea. This relationship almost never works out.”
(Bill Burnett & Dave Evans: Designing your life)

Menj tovább! Move forward!

Szeretettel, Mevu 

Olvass más bejegyzéseket is!

A halálról

A halálról

Halálról Ma reggel és tegnap reggel is a halálról beszélgettem két kedves ismerősömmel. Mindkettő a közelébe került a halálnak. Dráma mindenhol...

MoMYoga Klub

Iratkozz fel!

Kérd a blogértesítőt és az ajándék stresszoldó videót!

You have Successfully Subscribed!