Jógatippek #7 – Mit tapasztaltok, ha elkezdtek jógázni? Ellazultságot

2022 augusztus 10.

Szerző: MEVU

Mit tapasztaltok, ha elkezdtek jógázni?

Szoktátok kérdezni, hogy mit tapasztaltok, ha elkezdtek jógázni. Már első alkalommal egy jobb energiaáramlást, nyugodtságot, kiegyensúlyozottságot.

A meditációban teljesen természetes, hogy amikor azt hallod, hogy engedd el a gondolataidat, ez nem megy. Ez szerintem egy jó ennyi próbálkozás, mire legalább 10-20 másodpercre sikerül, viszont azt megfigyelheted, hogy maga ez a próbálkozás persze nem bosszant fel, hanem megadod rá az időt, hogy most igen, ez a két perc ez most nem számít a következő feladatvégzésemben. Tehát azt most meg tudom csinálni, hogy nem a következő feladaton kattogok, ezt a két percet megspórolom, vagy ideadom erre a meditációra, és megpróbálkozom azzal, hogy tényleg elengedem a gondolataimat. Tehát ezek a kis próbálkozások is sokkal nagyobb nyugalmat fognak adni. Ami viszont rögtön, amit már most kezdj el, és rögtön meghozza az eredményt, az az, hogyha bármilyen feladat, amitől félsz, vagy én régebben a munkahelyemen egy-egy meeting előtt mindig azt csináltam, hogy mondtam magamnak, hogy csak úgy mentem be az ajtón, hogy ez most jól fog sikerülni. Semmilyen erőltetéssel. Megvolt nekem már a sok tíz évvel ezelőtt korábban is tanultam agykontrollt, meg a hasonló pozitív imaginációs módszereket, és egyszerűen csak annyit mondtam magamnak, hogy jól fog sikerülni.

Nem vártam tőle semmit

Nem programoztam, nem szuggeráltam, csak egyszerűen így utólag olyan, mert ezt kicsit tudattalanul is csináltam. Így olyan, mintha utólag felkapcsolódtam volna így, most hívhatjuk univerzumnak, kvantummezőnek, Istennek, vagy csak így egy ilyen csendnek, hogy igen, jól fog sikerülni, miért ne sikerülne jól, tehát egy jó irányba tereltem az egész helyzetet, vagy nem én, hanem adtam, igazából nem álltam ellen egy jó helyzetnek, és mindig jól sikerültek ezek. Tehát ahogy te belemész, amilyen energiákkal, amilyen feszültséggel, az meg fog jelenni a következő időben, tehát amit csinálsz feladatban, vagy megbeszélésben, tehát amit már most el tudsz kezdeni, hogy egyszerűen csak ellazulsz, és azt mondod, hogy menni fog ez nekem, miért ne menne? És ennyi. És gyakorlatilag ez a kétperces meditáció lényege is, hogy elcsendesedsz, és egy pozitív érzelmet alakítasz ki, egy pozitív attitűdöt. Gyakorlatilag mintha felkapcsolódnál erre a szeretetteli mezőre. De fontos még egyszer, hogy ez nem egy ilyen, hogy na én most ide felkapcsolódom erőszakosan valami, hanem inkább egy megengedő valami, hogy én most megengedem, hogy ez most jól sikerüljön, és hogy így akár segítsetek is ebben, mutassátok meg, hogy hol mi legyen az a következő dolog és a módszer, ahogy ezt én megoldjam. Úgyhogy nagyon jó próbálkozást kívánok nektek, kezdd el most!

Nézd meg a cikk tartalmát videón is!

Vagy hallgasd meg!

Olvasnál még erről a témáról? Kattints a cikk címére

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia