Kategória: Interjú sorozat

6. Maximalizmusról

2021 december 9.

Szerző: MEVU

Az érzelmi és gondolati tisztítás mindent megelőz. Ha e nélkül kezdesz el gyakorolni, azt fogod elérni, hogy több energiád lesz, amely a benned kialakult zűrnek ad plusz energiát. Ha az elménkben nem kezdjük el tisztázni, mit miért csinálunk, mikor érezzük jól magunkat és milyen érzelmeink vannak, akkor a gyakorlás energiát ad ennek. Esetleg még az elme is elcsendesedik, és elkezd feljönni a tudattalanból. Ha meditálunk, akkor jobban rálátunk az életünkre, amikor elkezdenek ezek az apró morzsák feljönni.

Ha nem foglalkozunk az érzelmi helyzetekkel a tudatosítás által vagy a nélkül, akkor nem biztos, hogy előre tudunk lépni a meditációval. Talán ezért van az, hogy önmagában a relaxációtól-meditációtól sokszor csodát várnak az emberek. Bár gyógyító hatású, és paraszimpatikus hatásokat hoz létre, de ugyanabba a körbe visszük bele magunkat, ugyanúgy kevesebb energiánk lesz, ha nem dolgozik önmagán, az érzelmein és a gondolatain.

Ezt mondja a Himalája tradíció is.   Szvámi Láma szerint, ha egy szithije, azaz szuperképessége lehetne, az érzelmi tisztítást választaná. Valaki egy életen át gyakorol, hogy egy természetfelettinek tűnő képességre tegyen szert, akár kapcsolatba lépni az angyalokkal, jósolni vagy lebegtetni valamit – bármit, amihez magasabb energiaszint szükséges.

Az érzelmi tisztítás nem más, mint:

  1. az önismeret
  2. annak tudatosítása, hogy érzem magam, hogyan gondolkodom
  3. mindennek a rendbetétele és megváltoztatása

Ezzel együtt hatásos a relaxáció, meditáció.

A jóga nyolclépcsős rendszer. A jámákkal és nijámákkal kezdődik. Ez kétszer öt darab ajánlás, hogy hogyan viszonyuljunk önmagunkhoz és a külvilághoz. Épp ezért a jóga is ezzel kezdi, sorrendben megy. Először a jámákkal és nijámákkal kell foglalkozni – csak utána jönnek az ászanák, a pránajáma és a testgyakorlás. Ez azt jelenti, hogy a magammal való foglalkozás és a magamhoz való jó hozzáállás a legeslegelső.

Lássuk mindezt három jáma és nijáma példáján keresztül:

  1. Ahimsza: erőszakmentesség. Amikor maximalisták vagyunk, túl sok terhet helyezünk magunkra. Úgy érjük el a céljainkat, hogy magunkat is szeressük. Ezért fontos magunkat is beiktatni a napirendünkbe, úgy, hogy erőszakmentesek vagyunk önmagunkkal. Csak ekkor tudunk erőszakmentesek lenni a külvilággal is.
  2. Szantósa: megelégedettség
  3. Szvádhjájá: tanulás, önfejlesztés
perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia