Kategória: Interjú sorozat

10. Fény- és hangterápiáról

2021 december 9.

Szerző: MEVU

Mit kell tudni a fény- és hangterápiáról?

A neuroterápiából ismert nyugati módszert a kisfiam miatt kezdtem el tanulni. Neki szerettem volna megmutatni, mennyire tudunk hatni fénnyel és hanggal az agyra, és ez milyen változásokat hoz. Nála is hihetetlen dolgokat eredményezett.

Mi a módszer lényege?

A terápia során a fény és a hang által olyan impulzusok érik a testet, hogy le tudunk menni 14, 8, 7 vagy akár 1 hertzre, deltába is. Egy kanadai fejlesztés és világszabadalom által védett géppel tudták ezt megmérni. Tízszer olyan gyorsan tudjuk elérni azt a pontos relaxált állapotot, ami segít a tanulásban, alvásban.

Meg lehet tanulni relaxálni más módszerekkel is, például az agykontroll százról egyre metódusával vagy ahogy én tanítom – ezek mind nagyon biztos módszerek. Akkor is segítenek, ha el akarunk szakadni a külvilág zajától, de körülbelül negyven perc alatt érhetjük ezt el teljesen. Ez egy átlagembernél teljesen normális, természetes jelenség. A fény-hang terápia viszont abban segít, hogy gyorsan és pontosan érjük el az ideális alfa állapotot.

Mi a helyzet a meditációval?

A meditáció egy más tészta – ilyenkor váltakoznak az agyhullámok, nem lehet beállítani ezt, viszont a théta hullámoknál már a tudatalattival dolgozunk, és a tudatalatti blokkok oldására ez nagyon jó. Egy felméréssel lehet kideríteni, melyikből van hiány, ezt tanultam a neurotréningen: megállapítható, melyikkel érdemes kezdeni és melyiket érdemes tréningezni.

Ami a leglényegesebb, hogy a relaxáció nagyon fontos az alváshoz, a tanuláshoz, a belső szervek regenerálódásához. Az alfa egy paraszimpatikus regeneráló hatást hoz létre.

Tedd tökéletesebbé a meditációd zárását egy ínycsiklandozó, ízében gazdag teával.

Kifinomultság és egészségvédő hatás egyben. Frissülj fel és legyen több energiád a zöldtea hasznos antioxidásainak köszönhetően. A tealevelek gondosan válogatottak. Gazdag, selymes íze semmilyen után ízésesítést nem igényel.

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia