Kategória: Interjú sorozat

10. Fény- és hangterápiáról

2021 december 9.

Szerző: MEVU

Mit kell tudni a fény- és hangterápiáról?

A neuroterápiából ismert nyugati módszert a kisfiam miatt kezdtem el tanulni. Neki szerettem volna megmutatni, mennyire tudunk hatni fénnyel és hanggal az agyra, és ez milyen változásokat hoz. Nála is hihetetlen dolgokat eredményezett.

Mi a módszer lényege?

A terápia során a fény és a hang által olyan impulzusok érik a testet, hogy le tudunk menni 14, 8, 7 vagy akár 1 hertzre, deltába is. Egy kanadai fejlesztés és világszabadalom által védett géppel tudták ezt megmérni. Tízszer olyan gyorsan tudjuk elérni azt a pontos relaxált állapotot, ami segít a tanulásban, alvásban.

Meg lehet tanulni relaxálni más módszerekkel is, például az agykontroll százról egyre metódusával vagy ahogy én tanítom – ezek mind nagyon biztos módszerek. Akkor is segítenek, ha el akarunk szakadni a külvilág zajától, de körülbelül negyven perc alatt érhetjük ezt el teljesen. Ez egy átlagembernél teljesen normális, természetes jelenség. A fény-hang terápia viszont abban segít, hogy gyorsan és pontosan érjük el az ideális alfa állapotot.

Mi a helyzet a meditációval?

A meditáció egy más tészta – ilyenkor váltakoznak az agyhullámok, nem lehet beállítani ezt, viszont a théta hullámoknál már a tudatalattival dolgozunk, és a tudatalatti blokkok oldására ez nagyon jó. Egy felméréssel lehet kideríteni, melyikből van hiány, ezt tanultam a neurotréningen: megállapítható, melyikkel érdemes kezdeni és melyiket érdemes tréningezni.

Ami a leglényegesebb, hogy a relaxáció nagyon fontos az alváshoz, a tanuláshoz, a belső szervek regenerálódásához. Az alfa egy paraszimpatikus regeneráló hatást hoz létre.

Tedd tökéletesebbé a meditációd zárását egy ínycsiklandozó, ízében gazdag teával.

Kifinomultság és egészségvédő hatás egyben. Frissülj fel és legyen több energiád a zöldtea hasznos antioxidásainak köszönhetően. A tealevelek gondosan válogatottak. Gazdag, selymes íze semmilyen után ízésesítést nem igényel.

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Neked van már Energia&Harmónia Klub előfizetésed, amellyel minden programom a tiéd lehet? 

relaxacios es meditacios videotar
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga anya
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogavaljobbanmegy
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogaakademia
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogatanfolyam valtozom
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga kismamajoga kismama
himalajai jogaorak felvetelei
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga idomenedzsment jogatanfolyam

Mindezt észvesztő áron: 8 900 Ft/hó.

 

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia