Anyukaként a középpontban

2020 május 20.

Szerző: MEVU

Újrakezdés – veled

Amikor anyukaként szembesülünk a külvilág által sugallt anyakép és a valóság közötti különbséggel, akkor ez depresszív érzésekhez vezet. Erről sokan írtak már, nem is részletezném. Egyfajta baba-világba csöppenünk, csupa babás témával, amely elszigetel, elzár a külvilágtól.

A babavárás és az az utáni időszak egyfajta élet-újrakezdés. Az ember sok szempontból a 0-ra kerül (nem csak energetikailag😊), és innen építi újra szó szerint a testét, a mindennapjait, egy új életet és az önmaga életét. És jó lenne, ha az ön-maga, nem az utolsó helyen lenne😊, hanem legalább párhuzamosan a többivel.:)

Középpontba kerülésről, alakformálásról, méregtelenítésről, stresszkezelésről – de mind úgy, hogy az holnap beiktatható legyen 10 perc alatt az életünkbe.

Ma az Anyukaság azért is nehéz, mert túl sok információ érhető el. Önmagunk megerősítése az, amiből a gyermek táplálkozni tud. Ez filozófia, építkezés egy érték-alapú élet alapjainak a lerakása egy olyan élethelyzetben, amikor erre nagy az igény, termékeny a talaj és mentálisan is befogadó az ember rá.

Önmagunk megerősítése az, amiből a gyermek táplálkozni tud.

Sokszor azt gondoljuk, egy újabb cumi, puffadásgátló vagy etetőszék az, amitől jobban fog enni, aludni. Legtöbbször az az igazság, hogy az önmagunk energiával való feltöltése megoldaná a problémák 80%-t. Mert akkor érezné a gyermek a nyugodtságot, kevésbé zavarna, ha 100x ledobja azt a kanalat a földre vagy felkel éjszaka. Elfogadóbbak tudnánk lenni vele és önmagunkkal is.

Könnyű ezt mondani egy nem alvó gyermekkel. Az az igazság, hogy nekem 1,5 évig nem aludt a gyermekem. A második gyereknél már tudtam, hogy ez nagyon kimerítő, ezért az összes általam ismert módszert felhasználtam önmagam töltésére. És mivel nem volt rá időm, azt is kitaláltam, mivel tudom összevonni.

anya online joga momyoga klub baba

Lássunk pár példát!

  • elmentem sétálni a gyermekkel – ez nagyon feltöltő tud lenni
  • séta és szoptatás közben tanultam hanganyagokból a jóga vizsgáimra – ez szellemileg töltött fel
  • neurotréning-relaxációt használtam szoptatás és együtt alvás közben/mellett
  • relaxáltam, meditáltam baba mellett fekve😊
  • váltott orrlyukú légzést alkalmaztam – leginkább az autóban anyósülésen 😊
  • légzésfigyelést tökélyre fejlesztettem – ezt bármikor lehet😊
  • 2 perceket lecsíptem 1-1 jógagyakorlatra – a játszás közben
  • heti 1 órát babával tartottam (buláta és érdekes játékok előnyben)

Nagyon sok energia volt a fentieket átgondolni és megszervezni. De itt is igaz volt, a tervezés majdnem 80% idő, a megvalósítás már csak 20%. Nagyon kevés szabadidőm volt, de megterveztem úgy, hogy naponta legyen 3×2 és 2×5 percem másra, ami naponta 16 perc!! És ezt a filozófiát ültettem át a MoMYoga Klubba.

Talán a legfontosabb az lenne, hogy elhiggyük, meg tudjuk csinálni és elég jó anyák vagyunk. Ahhoz pedig erős belső kell, sziklaszilárd, erős alapokkal. Ahogy egy háznak is: erős alapokra van szüksége.

idő online jóga momyoga klub
Valaminek segítenie kéne a megállapodásban: kéne egy rendszer, egy irány, amely először az Anyukát teszi a középpontba és tölti fel őt. Így már meg fogja találni azt a baba-ápolási módot is, amely ŐHOZZÁ IGAZODIK. Mert már tudni fogja, ki Ő. Mi az Ő értékrendje, a személyisége, visszatalál a fontos dolgokhoz és ebből a belső erőből fog választani.

Visszakapja a mentális egészségét. Tudni fog Anyaként gondolkozni. Nem bábuként.

Kösd le a felnőtt energiáidat

Az Anya újra felnőttnek érezheti magát, akit nem sodornak a hullámok, hanem aki meglovagolja a hullámokat. Felnőttként, irányítóként tud részt venni az életében, magabiztosan. Ők így írnak róla:

Én is úgy látom, hogy az elmúlt 1 év is radikális változásokat hozott az … örülök, hogy rátaláltam és pont most a Klub is indult, mert segít lavírozni hullámok között, sőt már meglovagolni is a hullámokat.
MoMYoga Klubtag

Megmaradnak a babás témák és emellé bejönnek az:

  • élet-kérdései és önmaga
  • nem csak a kakis-pelus nézőpontjából fogja tudni megközelíteni a családi és egyéb problémákat

Ezért jött létre a MoMYoga Klub – Résztvevő anyukák saját szavaikkal leírt történeteit ITT olvashatod.

A MoMYoga Klub egy elfoglalt anyákra és nőkre szabott 52 hetes önfejlesztő program, amely nekik is beiktatható és csodás változásokat hoz az életükbe.

Ebben nem csak a kelet-nyugatot kellett összehoznom, hanem anyukásítanom az összes önfejlesztő filozófiát, eszközt. Volt, hogy órákat töprengtem, hogyan tegyem. Ott volt a 20 éves saját tapasztalat, ebből 9 év anyukás, versus az üzleti/szakmai tankönyv, jegyzet, a nyugati könyv, tréning anyag – mind üzletembereknek vagy ráérősebb embereknek készítve. És akkor jött a feladvány, na ebből mi hasznos egy otthon lévő anyukának? Azaz  mi volt hasznos nekem? Aki nem tud beülni egy 3 napos üzleti képzésre, de még leülni sem átolvasni egy könyvet. Neki egy instant, de mély megoldás kell, amelyen a főzés közben is töprenghet. Megérinti annyira, hogy akarjon vele foglalkozni. Hogy akár még egyszer elolvassa a telefonján – lehet, hogy az esti fürdetés vagy szoptatás alatt vagy a reggeli kv mellett.

momyogaklub - momyoga - online joga – anya - blog
Ma már tapasztalat: sikerült az otthon sürgő-forgó anyukák nyelvére lefordítanom az élet-iskoláját. Mert nagy szavak ezek, de egy érték-központú életre nevelés a célja a MoMYoga Klubnak. Egyfajta anya-élet-iskola. Akik belülről sugárzó anyukákká válnak. A Klub előtt is azok voltak, csak nem tudtak róla.
perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia