Miért jött létre a MoMYoga Klub?

2020 február 13.

Szerző: MEVU

Az első MoMYoga Klub csapat elindult január elején. A 4. héten éreztem a bizonyosságot, hogy a Klub pont azt a célt szolgálja az anyukák életében, amit megálmodtam.  Mielőtt erre rájöttem, nagy csendet tapasztaltam.

Minek a jele a csend?

A 4. héten a többség eltűnt. Csend volt a csoportban. Gyanús volt. Gondoltam, szükség van egy kis motivációra, ezért jópár klubtaggal felvettem a kapcsolatot. Elkezdtünk beszélgetni. Majd lassan megdöbbenéssel vegyes érzéseim lettek.

A csend mindig valaminek a jele. A csendben minden benne van. A CSEND-ben történnek a legnagyobb dolgok. És történtek.

A csend kellett ahhoz, hogy történhessenek. Hogy megengedjék maguknak, hogy találkozzanak önmagukkal, a gondolataikkal, az életükkel.

Ott volt a tükör, a csend és az élet; a múlt és a jövő egyszerre.

Érezted már magad tehetetlennek?

Arról számoltak be az Anyukák, hogy ez a feladat nehéz. Ezért volt csend. Ez a feladat megdöbbentő. Ez a feladat halogatásra készteti őket. Sőt, néha sírásra. Sőt, a tehetetlenség és a céltalanság érzése is előjött.

Idő kellett ahhoz, hogy feldolgozzák. A hét második felében azonban beszámoltak arról, hogy már nem halogatnak, már elkezdték, már tudatosították, hogy most az életük megváltozott és ebből az új helyzetből kezdik felépíteni önmagukat újra.

Mi is volt ez a feladat?

A 4. hét a küldetésnyilatkozatról szólt.

Életed újradefiniálása

Ez az a feladat, amely talán túl nehéznek tűnik elsőre. De egyáltalán nem nehéz, ha csak leülünk és kiöntjük a szívünket, mit is szeretnénk. De egy pici babával sokszor nem merjük leírni, mit szeretnénk, mert minden napunkat ez a pici csöppség felülírja. 

Mindent alárendelünk neki. Hiszen az első pár év tudatosan is erről szól. Viszont nehéz feldolgozni, hogy a korábban tervező, célokkal rendelkező, szárnyaló énünk leparkolt és talán nehéz is tudatosítani, hogy igen, most először az életünkben nincsenek céljaink vagy nem olyanok, mint régen. Nehéz szembenézni azzal, hogy még talán a jövő hónapot sem látjuk, nemhogy azt, hol leszünk 5 év múlva.

Azonban minél előbb rájössz arra, hogy megváltozott az életed és így is lehetsz szabad és lehetnek terveid, annál előrébb vagy.

Erről szól a Klub, hogy felfedezd újra a céljaidat és újradefiniáld magad úgy, hogy melletted vannak a gyerekeid. Mert lehet, sőt kell hogy így is legyenek céljaid, hiszen ez az ÚJ ÉLETED. Mert mindenképpen ez az újjászületésed, mert anyukaként ekkor születtél meg. Amíg kicsik a gyerekek, együtt formáljátok a te és az ő jövőjüket. Összeköttetésben vagytok. Az érted, magadért tett lépések meghatározzák az ő jól-létét és fordítva, minden, amit érte teszel, téged is boldoggá tesz.

Ezt a „MI”-t is meg kell tanulni kezelni

És ha nem is a küldetésedet írod le először, nagyon sok más feladat és gyakorlat segít abban, hétről hétre, hogy újradefiniáld az életedet és erre lehetőségként tekints, hiszen azzal, hogy újradefiniálod, teljesen átalakulhatsz. Mivel minden megváltozott, gyakorlatilag a régi szokásaid, terveid eltűntek –  egy lehetőséget kapsz arra, hogy olyan életet alakíts ki, amely hozzád igazodik. És amely végre olyan alapokon nyugszik, amely megingathatatlan.

Elsősorban az értékeket, a számodra fontos dolgokat azonosítjuk és tesszük a helyére. Hétről hétre. Majd feladatokat kapsz ahhoz, hogy meg tudd őrizni a nyugalmadat. Folyamatosan a középpontodban tudj maradni. Nem csak testileg, hanem lelkileg is. Szellemileg is. Mert erő és kitartás kell ahhoz, hogy megszilárdítsd az új tervedet.

Ebben segít az anyuka csapat, aki folyamatosan körülvesz, ott van melletted. Akikkel meg tudod beszélni a gondolataidat, érzéseidet. Akik olyanok, mint Te. Őszinték. Vannak problémáik. De közben nagyon boldogok, mert nagyon szeretik a gyermekeiket, az életüket – csak éppen egy VÁLTOZÁS-ban vannak. Olyanban, amilyenben Te is vagy.  Amilyenben minden anyuka belekerül.

Teher vagy lehetőség?

És ők lehetőségként tekintenek az új élethelyzetre. Lehetőségként, hogy átváltozzanak. A nehézségeket az előnyükre fordítsák.

Vannak kutatások, amelyek bebizonyították, hogy a leghatékonyabb munkavállalók a két gyermekes anyukák.

Nem véletlen. Hatalmas önfegyelemre, koncentráltságra és egy csipet pozitivitásra, optimizmusra van szükség ahhoz, hogy a munkád és a családod is ellásd – pont elég jól. Nem tökéletesen. És ők ezt tudják. Mert nekik ÓRISÁI A MOTIVÁCIÓJUK. Így könnyű lemondani a Netflixről, a Facebook-ról, az Instagramról, az időrabló, de értéket keveset adó dolgokról. Megtöltik az életüket a fontos dolgokkal. Keresik az egyre jobb technikákat, a támogató közösséget. Mindent, ami előbbre viszi őket. Nem marad hely az energiarabló dolgokra. Fontos a tudatosság.

Mégis van, amit mi anyukák néha elfelejtünk. Mi lehet ez?

Önmagunk. Annyira koncentrálunk, hogy a figyelmünket elfelejtjük magunkra irányítani. Meg kell tanulni azt is, hogy mi magunk is benne legyünk abban a körben, amelyre koncentrálunk. Általában akkor vesszük észre, hogy erre is szükség van, ha nehezebben mennek a dolgok. Amikor éppen kimerültünk és még inkább szükség lenne a koncentrációra. Ezek a helyzetek segítenek abban, hogy tudatosítsuk, hogy fontos az énidő, az önmagunk feltöltése. Erre is kapunk tippeket és támogatást a Klubban. Folyamatosan 53 héten át.

Igen, ezért álmodtam meg és működik. Azt a heti 10-15 percet minden Anyuka magára tudja fordítani fejben, aztán párszor a gyakorlatban is. Mert nem csak a lelki és szellemi feladatok érkeznek minden héten, hanem új jógagyakorlatsort is kapnak minden héten!

Figyeld, mikor van nyitva a Klub, mert egy évben csak párszor nyit ki! Kukkants be, most éppen nyitva van-e?:)

MoMYoga Klub jelentkezés MOST!

Szeretnél feliratkozni az ingyenes MoMYoga Izelítőre? Itt megteheted!

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia