Kategória: Interjú sorozat

7. Megelégedettség és a negatív monológ leállítása, átalakítása

2021 december 9.

Szerző: MEVU

Ismétlésképpen íme, itt a múltkori bejegyzésben említett jámák és nijámák, azaz az önmagunkhoz való hozzáállással kapcsolatos ajánlások fontos összetevői.

  1. Ahimsza: erőszakmentesség
  2. Szantósa: megelégedettség
  3. Szvádhjájá: tanulás, önfejlesztés

Ebben a posztban a szántósa, azaz a megelégedettség fontosságáról lesz szó. Mi jut eszünkbe a megelégedettségről? Mindig jó érzésnek kell kísérnie – jó érzéssel lenni a világban. Ez segít továbbmenni az életben. Ha tele vagyunk frusztrációval, elégedetlenséggel, az nem fog segíteni. Ezt a megelégedettséget úgy tudjátok fejleszteni, ha törekedtek a megtapasztalására időnként; sikerült kicsit játszani a gyerekkel vagy elpakolni. Ez jó érzéseket kelt.

Önmagammal való megelégedettség, és mennyire vagyok önmagammal szigorú?

Ezen érdemes elgondolkodni. Úgy gondolom, a nőknél nagyon sokszor abból ered ez a maximalizmus, hogy elég jónak érezzük-e magunkat. Most jutottunk el oda, hogy az elménkben a tudattalanunk határoz meg minket; ha nem tudatosítjuk a tudattalanból jövő impulzusokat, a tudattalanunk robotpilótaként irányít minket. Ami mindent berendez. Mit is mond a jóga? Mindent a meditációért csinálunk. A meditáció maga az egyesülés az istenivel vagy a magasabb energiával, egy örömteli léthez való kapcsolódás. Ha azon a szemüvegen keresztül nézed meg, hogy mi az, ami segít abban, hogy a boldog, isteni jellegű pillanatokat megéld, ami tényleg feltölt, ez nagyot lendít előre az életeden.

A Szent utazás könyv például az egyik upanisadot dolgozza fel, ami a halálról szól. Ha a nap végén a halál szemüvegén át nézzük az életünket, akkor mi lesz igazán fontos? Nézz úgy rá az életedre, hogy felfedezd a valódi prioritásokat, mi az, ami valóban fontos és boldogságot ad. Így kicsit már más színezetet kapnak a mindennapi célok, és könnyebben tudjuk hónapokra, hetekre elosztani, illetve arról is fontos dönteni, hogy mit nem csinálunk meg.

Haladj lépésről lépésre!

Fontos, hogy ez minden nap és minden héten egy új feladatot jelent. Ez nem úgy működik, hogy egyszer ezeket leírtam, és onnantól kezdve minden meghatározott módon működik, máris tudom, mi az én küldetésnyilatkozatom, és mi okoz nekem boldogságot.

Minden nap át kell gondolni és megerősíteni, hogy a küldetésnyilatkozatod irányába haladj, és azzal legyél összhangban, mert a külvilág minden nap megpróbál letéríteni erről az útról. Ha viszont sok eneregiát fektetsz ebbe az utazásba, ez meg tud erősödni, és egy idő után könnyebb lesz.

Ha ezzel és magaddal foglalkozol, te és az energiaszinted is fejlődik, és a külvilágból automatikusan eltűnnek a téged lehúzó hatások. Egyszerűen nem veszed észre ezeket, vagyis egy nyugodtabb életet tudsz teremteni – jobban része leszel a saját világodnak. Egyszersmind jobban is fogod élvezni a magad és a családod társaságát, elfogadóbb leszel magaddal és a világgal, és egyre több jó dolog talál rád.

Mindannyiunknak nagyon sok dolga van ezzel, mert nagyon sok dolog működik a tudatalattiban.

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia