Kategória: Jógáról

Jógaélmények Evelintől 4.

2021 november 21.

Szerző: MEVU

Idestova 21 hónapja jógázom már Mevuval, online térben. Azt tapasztalom folyamatosan, hogy mennyivel békésebb és teremtőbb gondolatok költöznek a fejembe, ill. jönnek létre az elmélyülés és gyakorlatok következtében. Sokkal jobb érzés, mint mindezek előtt, amikor tényleg csak a napról napról létezés volt a cél. Sajnos negatív értelemben. Ennek meg is lett az eredménye. De azért ilyen fiatalon ezt nem akartam annyiban hagyni, így új utakra léptem. Ebben már a jógázás és Mevu tanfolyama is segített. Tudatosításban és lélek, az én lelkem orvoslásában is nagy szerepe volt minden mozdulatnak. Ekkor éreztem először, hogy jó érzés gondját viselni a testemnek. Ez így van azóta is, figyelek a külvilágra, odafigyelek saját magamra, külsőleg és belsőleg is. Persze, ez nem megy állandóan. Ezért fontos gyakorlat számomra a prioritások felállítása, nagyon segítő hatású, mert nem hagy szétesni.

Jó érzés azt is tudni, (és annyira jó, hogy ezt felismertem), hogy nem feltétlen kell ide-oda csapódva, csapongva tölteni a napokat, mert ezt én már észre sem vettem, hogy így zajlott az egész életem. Hanem lehetek nagyon is rendezett, ami egy tudatos odafigyelésnek a következménye, de kiépítése nem megy egyik-napról a másikra. Apró lépésekkel, ahogy itt is tanuljuk, de egyre jobban változik minden jó irányba. Gyakorlatok szempontjából még mindig a gerincre hatóak az abszolút kedvencek, ezek hatnak rám a legjobban, legharmónikusabban ezek után érzem magam. De nagyon jó hatást ér el az arc izmainak mozgatása, masszírozása, valamint a makarászana póz is. Az elmúlt egy hónapban voltak nagy koncentrációt igénylő feladataim, amikre maximálisan kellett figyelnem, és mivel a gép elé voltam „kényszerülve”, nagyon sokat segített az, hogy kb. óránként felálltam, és egy-egy mozdulatot, pózt megcsináltam, este pedig gyakorlatsort. Ilyen módon nem kezdett sajogni semmim sem, eltekintve egy kis deréktáji fájdalomtól.

Kezdem világosabban látni a passzív és aktív ciklusaimat is, hogy mikor melyik dominál. Amikor ezt észreveszem, annak megfelelően próbálom folytatni a napomat, de egyelőre ez nem könnyű még nekem. Viszont az örömöket egyre inkább át tudom élni, meg tudom teremteni a saját szintemen, és szeretek tenni azért, hogy jobb legyen egy-egy nap. Mivel egyik kedvenc hobbim a színezés, ebben a tevékenységben tudok a legjobban elmerülni, kizárva a külvilág zaját, s ekkor lépek át abba az állapotba, amikor a kreativitásom is szárnyalhat. A jógázás során is sokszor eltölt ez a kellemes érzés, és szinte érzem, hogy tisztulnak a csatornáim, energiavezetékeim. Arra gondolok ekkor, hogy ettől az érzéstől nem adom alább. 😊 

Köszönöm! Kellemes gyakorlást kívánok társaimnak!

 

Itt találod a korábbi cikkeket, olvasd el.

https://onlinejogaakademia.hu/blog/jogaelmenyek-evelintol

https://onlinejogaakademia.hu/blog/jogaelmenyek-evelintol-2

https://onlinejogaakademia.hu/blog/jogaelmenyek-evelintol-3

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Neked van már Energia&Harmónia Klub előfizetésed, amellyel minden programom a tiéd lehet? 

relaxacios es meditacios videotar
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga anya
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogavaljobbanmegy
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogaakademia
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga jogatanfolyam valtozom
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga kismamajoga kismama
himalajai jogaorak felvetelei
onlinejogakakademia online joga momyoga mevu joga onlinejoga idomenedzsment jogatanfolyam

Mindezt észvesztő áron: 8 900 Ft/hó.

 

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia