Kategória: Jógáról

Jógaélmények Evelintől 4.

2021 november 21.

Szerző: MEVU

Idestova 21 hónapja jógázom már Mevuval, online térben. Azt tapasztalom folyamatosan, hogy mennyivel békésebb és teremtőbb gondolatok költöznek a fejembe, ill. jönnek létre az elmélyülés és gyakorlatok következtében. Sokkal jobb érzés, mint mindezek előtt, amikor tényleg csak a napról napról létezés volt a cél. Sajnos negatív értelemben. Ennek meg is lett az eredménye. De azért ilyen fiatalon ezt nem akartam annyiban hagyni, így új utakra léptem. Ebben már a jógázás és Mevu tanfolyama is segített. Tudatosításban és lélek, az én lelkem orvoslásában is nagy szerepe volt minden mozdulatnak. Ekkor éreztem először, hogy jó érzés gondját viselni a testemnek. Ez így van azóta is, figyelek a külvilágra, odafigyelek saját magamra, külsőleg és belsőleg is. Persze, ez nem megy állandóan. Ezért fontos gyakorlat számomra a prioritások felállítása, nagyon segítő hatású, mert nem hagy szétesni.

Jó érzés azt is tudni, (és annyira jó, hogy ezt felismertem), hogy nem feltétlen kell ide-oda csapódva, csapongva tölteni a napokat, mert ezt én már észre sem vettem, hogy így zajlott az egész életem. Hanem lehetek nagyon is rendezett, ami egy tudatos odafigyelésnek a következménye, de kiépítése nem megy egyik-napról a másikra. Apró lépésekkel, ahogy itt is tanuljuk, de egyre jobban változik minden jó irányba. Gyakorlatok szempontjából még mindig a gerincre hatóak az abszolút kedvencek, ezek hatnak rám a legjobban, legharmónikusabban ezek után érzem magam. De nagyon jó hatást ér el az arc izmainak mozgatása, masszírozása, valamint a makarászana póz is. Az elmúlt egy hónapban voltak nagy koncentrációt igénylő feladataim, amikre maximálisan kellett figyelnem, és mivel a gép elé voltam „kényszerülve”, nagyon sokat segített az, hogy kb. óránként felálltam, és egy-egy mozdulatot, pózt megcsináltam, este pedig gyakorlatsort. Ilyen módon nem kezdett sajogni semmim sem, eltekintve egy kis deréktáji fájdalomtól.

Kezdem világosabban látni a passzív és aktív ciklusaimat is, hogy mikor melyik dominál. Amikor ezt észreveszem, annak megfelelően próbálom folytatni a napomat, de egyelőre ez nem könnyű még nekem. Viszont az örömöket egyre inkább át tudom élni, meg tudom teremteni a saját szintemen, és szeretek tenni azért, hogy jobb legyen egy-egy nap. Mivel egyik kedvenc hobbim a színezés, ebben a tevékenységben tudok a legjobban elmerülni, kizárva a külvilág zaját, s ekkor lépek át abba az állapotba, amikor a kreativitásom is szárnyalhat. A jógázás során is sokszor eltölt ez a kellemes érzés, és szinte érzem, hogy tisztulnak a csatornáim, energiavezetékeim. Arra gondolok ekkor, hogy ettől az érzéstől nem adom alább. 😊 

Köszönöm! Kellemes gyakorlást kívánok társaimnak!

 

Itt találod a korábbi cikkeket, olvasd el.

https://onlinejogaakademia.hu/blog/jogaelmenyek-evelintol

https://onlinejogaakademia.hu/blog/jogaelmenyek-evelintol-2

https://onlinejogaakademia.hu/blog/jogaelmenyek-evelintol-3

perces kedvenc jogavideok probald ki imost

Ébredj fel!

– Fáj a nyakad és a derekad?
– Tele vagy stresszel?
– Ideges vagy és szorongsz?
– Szenvedsz az álmatlanságtól?
– Légszomj gyötri tested?
– Fejfájások kínoznak?
– Félelmetes álmatlanság?
– Elvesztetted a humorérzéked?
– Ingerlékeny vagy?
– Nehéz döntéseket hozni?
– Feladatok halasztása a specialitásod?
– Magas vérnyomásra küzdesz?
– A hízás terhe nyomja lelkedet?
– A vizsgadrukk megkeseríti napjaidat?

Ne hagyd ezeket elurakodni az életed felett!
Vezesd a változást, legyél újra energikus, boldog és sikeres!
Csatlakozz hozzám, engedd a legjobb verziód ragyogni!

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Címkék

A Klub jelenleg zárva van

Olvass más bejegyzéseket is!

Energia&Harmónia Jógával - Online Jóga Akadémia
Online Jóga Akadémia